• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Çüngüş`te miting düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Yaklaşan 30 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarına hız veren Hür Dava Partisi Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde bir miting düzenledi.

Mitinge, Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz’ın yanı sıra Bağlar, Kayapınar, Ergani, Çermik ve Lice adayları ile birlikte çok sayıda parti üye ve gönüllüsü ve  vatandaşlar katıldı.

Miting Seyfullah Bayram Hoca’nın okuduğu Kur’an-i Kerim tilavetiyle başladı.

“Oy vereceğimiz partiyi ve adayı iyi belirlemeliyiz”
Mitingde bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz vatandaşların oy kullanırken seçici olmaları gerektiğini belirterek, “Önümüzde bir seçim var. Bizler 5 yıl için şehrimizin, ilçemizin, kaderini belirleyecek olan oyu kullanacağız. Tercihimizi belirleyeceğiz. Barışı, huzuru, şehrimizin imarını, ilçelerimizin imarını istiyorsak ona göre tercihimizi belirlememiz lazım. Bu noktada partilerin programlarını ve adaylarını iyi seçmemiz lazım, iyi araştırmamız lazımdır. Kim hizmet edecek, kim barış ve huzur için çalışacak, kim şehrimizi imar edecek. Problemlerimizi çözecek, gençliğimizi ıslah edecek, çocuklarımızı uyuşturucunun, ahlaksızlığın, fuhşun, hırsızlığın ve benzeri bilumum olumsuzlukların pençesinden kurtaracak. Kim iyiliğe, doğruluğa, güzelliğe giden yolları açacak, kim de ifsadın yolunu açacak. Kim gençliğimizi bozacak, huzurumuzu bozacak, bunu iyi belirlememiz lazım ve ona göre adaylarımızı seçmemiz lazım. Oy vereceğimiz partiyi ve adayı buna göre belirlememiz lazım.” dedi.

“Adaylarımız sizlerin inancını paylaşıyor”
Halkın inancını, değerlerini paylaşan kişileri aday olarak gösterdiklerini belirten Yılmaz, “Elhamdülillah, daha önce de ben söyledim. Bizler adaylarımızı belirlerken dedik ki; diğer partilerden ve  adaylarından bir farkımız olsun, bir ayrıcalığımız olsun. Çünkü bizler halk olarak bir bütün olarak Müslümanız, Elhamdülillah. Türk’üyle, Kurmancıyla, Zazasıyla İslam toplumuyuz. Müslüman olan bir halkız. Bu nedenle istedik ki adaylarımız da sizler gibi aynı inancı paylaşan, sizlerle aynı kıbleye dönen, sizlerin de kabul edeceği mütedeyyin insanlar olsunlar. Toplum içerisinde dindarlıklarıyla bilinen insanlar olsunlar. Ve o insanlardan seçtik adaylarımızı.” İfadelerini kullandı.

“Bizler, insanlığınıza hizmete talibiz”
Mitingde HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin ise, halkın hizmetine aday olduklarını belirttiği konuşmasında, “Sizler inşallah 30 Martta hem ilçenize, hem de büyükşehrinize hizmet edecek doğru insanlara ulaşırsınız ve oylarınızla onları belediyelerin başına getirisiniz. Bizler HÜDA PAR olarak sizlerin hizmetine talibiz. Belediyeler üzerinden sizlere hizmete talibiz. Sizlere hizmete derken sadece maddeye değil, maneviyatınıza da hizmete talibiz. İnsanlığınıza hizmete talibiz.” dedi.

“Amacımız, şehirlerin imarıyla birlikte insanların imarıdır”
Hür Dava Partisi olarak insanı merkeze alarak yönetime talip olduklarını belirten Şahin konuşmasını devamında; “ Bu coğrafya çok acılar yaşadı, zulümler gördü. Bizler diyoruz ki artık bu coğrafya huzura layıktır. Barışa layıktır, kardeşliğe layıktır. İnsanlığa layıktır, insani değerlere layıktır. Bizler Hür Dava Partisi olarak önce insanı merkeze koyduk. İnsan üzerine bir siyaset yapacağımızı hedefimize yerleştirdik. Evet, çok şey bozuldu. Siyaset bozuldu, ticaret bozuldu, ahlak bozuldu, medya bozuldu, toplumsal ilişkiler bozuldu. İnsani değerler bozuldu. Dikkat edin, çok şey bozuldu. Gençlik bozuldu. Aile bozuldu, kadın bozuldu. Ama bunların temelinde insan bozulduğu için bunlar bozuldu. İnsan bozulduğu için insana bağlı olan her şey bozuldu. Biz diyoruz ki şehirlerin imarı önemlidir. Ama şehirlerin imarı ile birlikte insanın imarı hedefimiz, amacımız ve insanın imarı şehirlerin imarından daha önemlidir. İnsanı imar etmediğimiz müddetçe yapacağımız hiçbir yatırımın kıymeti yoktur. İnsana değer insana yatırım yapmamız lazımdır. Değer katmamız lazımdır. Çünkü insan yaratılanlar içinde en şereflisidir. Allah’u Teala Kuran-ı Kerim’de; “Biz insanı şerefli yarattık” diyor. Biz de diyoruz ki değerini kaybeden insana, insan değeri kazandıracağız inşallah. Yatırımı öncelikle insana yapacağız, insani değerlere yapacağız. İnşallah yatırımı yaptığımız insanı değerlendireceğiz.” İfadelerini kullandı. 

“Tüm insanlar birinci sınıf vatandaştır”
Günümüzde insanların çeşitli sınıflara ayrıştırıldığını belirten ve onların eşit olarak yaratıldığına vurgu yapan Şahin son olarak; “Bizler bu amaçla yola çıktık. İnsana yatırımla yola çıktık. Ve her insanı eşit görerek yola çıktık. Allah her insanı eşit ve birinci sınıf insan olarak yarattı. Dini ne olursa olsun, ırkı ne olursa olsun. Rengi ne olursa olsun. Dili ne olursa olsun, dünyaya insan olarak gelmiş her bir fert birinci sınıf insandır. Evet, bu ülkede idarenin başına gelenler insanı ayrıştırdılar. Dininden dolayı ayrıştırdılar. Dilinden dolayı ayrıştırdılar. Renginden, ırkından dolayı ayrıştırdılar. Bir üst sınıf oluşturdular. Azgın bir zümre, azgın bir azınlık onları birici sınıf vatandaş yaptılar. Büyük bir çoğunluğu da sizler gibi, bizler gibi üçüncü sınıf ikinci sınıf vatandaş yaptılar. Sizler, birinci sınıf vatandaş olarak yaratıldınız. O yüzden sizleri birinci sınıf olarak görecek hür kadroları inşallah seçeceksiniz. Ve inşallah 30 Martta bu doğrultuda bir seçimde bulunur ve oylarınızla, desteklerinizle doğru insanları işin başına getirirsiniz.” dedi.

“Alışılmış siyaset anlayışı ile hareket etmeyeceğiz”
Sait Şahin’in konuşmasından sonra söz alan HÜDA PAR Çüngüş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eroğlu alışılagelmiş siyaset anlayışı ile hareket etmediklerini belirterek; “Biz alışılagelmiş siyaset macerasına girmiş değiliz. Üçkağıt siyaseti peşinde değiliz, rant peşinde değiliz. Biz siyasetimizi ideallerimiz için yapacağız. İdeallerimiz için, insanlığın kazanması için, rabbimizin razı olması için yapacağız. Artık Müslümanların İslam coğrafyasının böyle liderlere ihtiyacı var, böyle anlayışlara ihtiyacı var. Ve biz bunun için mücadele ediyoruz. Bizler alışılmış siyasi stratejileri takip etmedik. Hile yollarına girmedik. Boş vaatler, boş laflar, bol yalanlar atmadık. Bunlara siz de şahitsiniz. Oyları satın almaya kalkışmadık. İradenizi satın alıp, seçimden sonra istediğimi yaparım, sizden satın aldım, istediğim gibi satarım anlayışına talip değiliz. Böyle bir siyasette istemiyoruz. Diyoruz ki sizin iradeniz kendinizindir. Sizin iradeniz, sizin tercihiniz sizsiniz. Kendinizi zarfa koyuyorsunuz ve biz ona değer vereceğiz.” İfadelerini kullandı.
Miting yapılan dua ile son buldu.

Mitingden sonra HÜDA PAR heyeti, seçim lokalinin açılışı için Çermik ilçesine gitmek üzere Çüngüş’ten  ayrıldı.

(M. Veysi Tosun - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir