• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
`Artık yasadışı dinleme yapmak imkansız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt ve Mardin`de düzenlediği mitinglerin ardından akşam da, özel bir televizyon kanalında gündemi değerlendirdi.

Yasadışı dinlemeler konusunda, Başbakan`ı dinlemenin suç olduğuna değinen Erdoğan, " Gayri hukuki dinleme bundan sonra Türkiye`de olamayacak" dedi.

Erdoğan, paralel yapıyla mücadele konusunda da, şu anda bir şer olarak görünüyor ama inşallah bunun sonu hayır olacak " dedi.

"BU KADAR GÜÇLÜYSENİZ, HADİ PARTİ KURUN"

Paralel yapıyı " Bunların bir defa üç tane hasleti var. Bunlarda takiyye var. Bunlarda yalan var. Bunlarda iftira var. Üçünün neticesi fitne var. Fesat var. " sözleriyle açıklayan Başbakan Erdoğan, bir de çağrı yaptı.

“Bu kadar güçlüyseniz, haydi partinizi kurun, nasıl olsa şu anda lideriniz de var. Liderinizi çağırın. Pensilvanya`dan çıksın gelsin Türkiye`ye. Türkiye`deyapsın bu çalışmalarını. "

ERGENEKON DAVASI TAHLİYELERİ

Başbakan Erdoğan, Ergenekon tahliyeleri ile ilgili soruya, “Sen bir defa 7 ay niye bu gerekçeli kararı yazmıyorsun. İşte paralel yapı. Adeta intikam timleri oluştu. Devletin kurumları içerisinde intikam timleri. Bunu kendileri için yapıyorlar. " cevabını verdi.

"30 MART SONRASI OTURUP DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığının sorulması üzerine, “Benim şu an bütün hafıza kaydımın içerisinde birinci derecede 30 Mart var. 30 Mart`ı her şeyiyle bir defa görmemiz lazım. Gördükten sonra oturacağız konuşacağız ve bu konuyu gerekirsesayın cumhurbaşkanımızla da oturur değerlendiririz. Ondan sonra da nihai kararımızı verir, adımımızı atarız.” İfadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, zaman zaman gündeme gelen Cumhurbaşkanı ile aralarında gerginlik iddialarını da “Böyle bir şey söz konusu değil. O özlem içerisinde olanların yazılarıdır onlar. Bu gayret içinde olanların özlemi onlar. Bunu hep yazdılar” diyerek cevapladı.

"ARTIK YASADIŞI DİNLEME YAPMAK İMKANSIZ"

Yasadışı dinlemeler konusunda Başbakanı dinlemenin suç olduğunu belirten Erdoğan, “Artık dinlemenin kolay olabileceği bir süreç bundan sonra yok. Gayri hukuki dinleme bundan sonra Türkiye`de olamayacak.” dedi.

Şu an yaşananların şer gibi gözükse de, sonuçta hayır getireceğini belirten Erdoğan, seçim yolunda, kendi aleyhinde yapılan faaliyetlerle ilgili olarak, artık eski Türkiye’nin olmadığını, yeni Türkiye’nin ise milli iradeye saygı istediğini ve kendilerine güç vehmedenlerin 30 Mart`ta bunun cevabını alacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, sözlerine, şu anki anketlerde partisinin oy oranının yüzde 45-50 arasında gezindiğini de ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir