• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Bakan Şimşek: `Bizim için her can önemlidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da esnaf ziyaretinde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençler ölmesin, analar ağlamasın diye çözüm süreci başlattıklarını belirterek, “Bizim için her can önemlidir.” dedi.

Batman’ın 1. Cadde esnafını gezen Şimşek’e, AK Parti yetkilileri de eşlik etti. Cep telefonu satan dükkânları gezen Şimşek, burada esnafın sorunlarını dinledi. Esnaf, kredi kartlarının taksitlenmesinin kalkmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyerek Şimşek’ten çözüm istedi. Şimşek, konu ile ilgileneceklerini ve çözüm yolları arayacaklarını belirtti.

Daha sonra bir çayhanede oturan Şimşek, burada da vatandaşlarla sohbet etti. Yaşanan süreç ile ilgili konuşan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef alındığını kaydederek herkesin çözüm sürecine destek çıkması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’de yapılan oyunların asıl hedeflerinin çözüm süreci olduğunu sözlerine ekleyen Şimşek, Hükümetin bunun üstesinden geleceğini kaydetti. 

“Bir buçuk yıldır gençlerimiz hayatlarını kaybetmiyor”
Gezi olaylarında kafasına isabet eden gaz bombasıyla yaralandıktan sonra 269 gün yoğun bakımda tedavi gören Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesinin sorulması üzerine Şimşek, şunları kaydetti: “Can, candır. Kimin canı olduğu önemli değil, Allah’ın verdiği her can önemlidir. Onun için biz de ne burada ne de başka yerde gençler ölmesin, analar ağlamasın diye biz 1 buçuk yıldır da bu konuda büyük bir mesafe kat ettik. Türkiye bu çözüm sürecini başlattı ve uzun bir süredir dağlarda bizim kardeşlerimiz, gençlerimiz hiç kimse hayatını kaybetmiyor. Biz bu işin istismarını yapmıyoruz. Tam aksine biz bu memleketin sorunlarını daha çok demokrasi ile, daha çok temel hak ve özgürlük içerisinde, daha çok kardeşlik hukuku içerisinde nasıl çözeriz onun çabası içerisindeyiz. Bizim için her can önemlidir. Çünkü Allah yaratmıştır. Onun için oradan olması, buradan olması diye bir ayrım söz konsu olamaz. Biz ülkemizin huzur içerisinde, barış içerisinde Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir