• DOLAR 32.554
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.606
  • ...
`Kadına kalkan eller haysiyetten ve şereften mahrumdur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da Pazar günü Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van mitinginden sonra evlerine dönerken Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı civarında bulunan BDP seçim lokalinin önünde saldırıya uğraması infiale neden olurken olaya tepkiler de artarak devam ediyor. 

“Kim bu çizgileri aşmaya kalkarsa o eller kırılacak”
Konuyla ilgili çok sert bir açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi, bayanlara karşı kötü muamelenin Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu hatırlatarak, “Tarihimizde ister savaş zamanında ister despot yönetim zamanlarında kadına ve çocuklara hiçbir şekilde el kaldırılmamıştır.  Kadına kalkan ellerin sahipleri haysiyetten ve şereften mahrum insanlıktan nasipsiz kişilerdir. Bayanlara karşı kötü muamele Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kim bu çizgileri aşmaya kalkarsa o eller kırılacak. O zihniyet Sütçü İmamın Fransız örtü düşmanlarını kovduğu gibi kovulacaktır Biiznilallah. Bize de düşen bu alçakça saldırıyı en yüksek perdeden kınamak ve telin etmektir. Sakın zalimlere meyletmeyin yoksa ateş sizi de yakar(Hud 113) ilahi fermanına uyarak zalimlerden uzak Allah taraftarlarına yakın olmamız gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi. 

“Olaya çarşı esnafı şahittir”
Yaşanan menfur hadisenin hatırlatıldığı açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi.

“HÜDA PAR’ın 09.03.2014 Pazar günü düzenlediği Halkla Buluşma Mitinginden sonra HÜDA PAR’lı 5 bayana BDP’nin Cumhuriyet Caddesindeki seçim lokalinden çıkan 15-20 kişilik bir grup ilkin sözlü tacizde bulunmuş ardından galiz küfürlerle üstlerine yürümüşlerdir. Çıkan arbedede bir annemiz bayılmış ve yere düşmüştür. Yere düştükten sonra annemize tekme atmışlardır. Bu olayı gören çevre esnafı ve vatandaşlar olaya müdahil olup engel olmuşlardır.” 

“Van halkı bu olay karşısında tepkisiz kalmayacaktır”
Ayrıca Van halkının bu menfur saldırı karşısında tepkisiz kalmayacağı vurgulanan açıklamada, “Bu olaya maruz kalan bacılarımıza Allahtan acil şifalar diliyor, Bu zulmü reva gören zalimleri Kahhar olan Allah’a havale ediyoruz. Van halkının bu olaya tepkisiz kalmayacağını biliyor gereken tepkiyi en kısa zamanda vereceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

(Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir