• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Yapıcıoğlu, `Ergenekon sanıklarına tahliye Müslümanlara ceza`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Seçimlerin yaklaşmasıyla çalışmalarını hızlandıran Hür Dava Partisi miting programlarına aralıksız devam ediyor. Her gün bir başka yerde miting düzenleyen HÜDA PAR’ın bu sefer ki durağı Elazığ’ın Palu ilçesi oldu.

Şehrin girişinde yüzlerce aracın eşlik ettiği konvoyla şehre giren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu büyük bir ilgiyle karşılandı.

Şehir  turu atan konvoy ezanın okunması sırasında  anonsları kesti. Namaz saatinin girmesiyle programı 15 dakika erteleyen HÜDA PAR’ın bu tutumu halkın büyük beğenisini topladı.

Palu’da düzenlenen mitinge Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ve Genel Başkan yardımcıları Abdurrahman Cens ile Sait Şahin katıldı.

Hafız Murat Polat’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu,  halka hitap etti.

Davalarının Şeyh Said efendinin Şeyh Ali Seddi’nin Bediüzzaman’ın ve bütün evliyanın davası olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Hepsi insanlığı kurtarmak üzere yola çıkmış, çalışmış, çabalamış bu uğurda ağır bedeller ödemiştir. Biz de parti kurmadan önce çok ağır bedeller ödedik. Hz. Yusuf gibi gömleğimiz arkadan yırtıldı. Zindanlarda kaldık. Bugün de zindanlarda olan kardeşlerimiz var.”şeklinde konuştu

“Ergenekon sanıkları tahliye edildi, 2 bacağı protezli kadın cezaevinde tutuluyor”
Son günlerde yaşanan Ergenekon sanıklarının tahliye edilmesini de değerlendiren Yapıcıoğlu, “Malumunuz Ergenekon sanıkları olan bazı kişiler, kendileri hakkında onlarca yıl ceza verilmiş olmasına rağmen bir bir tahliye ediliyorlar. 17 Aralık’ta bir operasyon yapıldı bu operasyonda birkaç tane bakanın çocuğu gözaltına alındı. Geçtiğimiz haftalarda bunlarda tahliye edildi. Sayın Başbakan tahliyelerle ilgili bir şey söyledi, gazeteciler yorumunu sorunca ‘Hak yerini buldu’ dedi. Ama 2 bacağı protezli bir bacımız sadece insanlık adına hayır hizmetlerinde bulunduğu  için hala cezaevinde tutuluyor. 50 yaşını aşkın bir ablamız bu hayır hizmetlerinde bulunduğu için cezalandırıldı.”ifadelerini kullandı.

Elazığ  İhya Der davasından hükümlü 6 Müslüman’ın halen cezaevinde olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, “Kardeşlerim. Bu kardeşlerimiz Elazığ’lı  Palu’lu  Kovancılar’lı olan kardeşlerimiz ne yapmıştı da cezalandırıldı. Fakir fukaraya yardım etmişler, hayır hizmetlerinde bulunmuşlar. Toplumsal ahlakın çöküntüye uğradığı bu günlerde çocukların ellerinden tutup onlara bir maneviyat, bir İslam bilinci vermek istemişlerdi. Bu büyük bir suçtu müstekbirlerin gözünde. İktidarı ellerinde bulunduran, Müslüman halkın içinden çıkmış onların vergileriyle maaş alan ama onları ezmek için gece gündüz plan yapanların nazarında bu büyük bir suçtur. Çünkü yüz yıldır toplumu dininden uzaklaştırmak için toplumun değerlerine savaş açtılar. İşte bu savaş merhalelerinin bir tanesinde de şeyh Said efendiyi 47 arkadaşıyla birlikte idam ettiler. Üstad Bediüzzaman’a 30 yıl boyunca zindan ve sürgün hayatı yaşattılar. Ama ne oldu? Kaybettiler. Geri çekilmek zorunda kaldılar.”diye konuştu.

Genel Başkan konuşurken izleyiciler arasından bir gencin ‘Nur yüzlü başkanım yüzünüzden nur akıyor nur’ şeklinde slogan atması renkli anlara sahne olurken bir grup gencin ise ‘Palu halkı sizinle gurur duyuyor’ şeklinde slogan atması halktan büyük beğeni topladı.

“Biz yatırımı önce İnsana yapacağız”
Programda Konuşan Palu Belediye Başkan Adayı Hasan Şahin ise, tüm diktatörlere  ve baskıcı unsurlara karşı HÜDA PAR’ın bu günde geçmişte iman ehlinin verdiği mücadelenin aynısını vereceğini ifade  ederek, “Onun için diyoruz ki bizim hammaddemiz insandır. Biz yatırımı önce insana vereceğiz. İnsanı layık olduğu yere koymadığımız müddetçe yapacağımız hizmetin hiçbir anlamı ve değeri yoktur.”dedi.

Peygamberlerin hayatlarından kesitler sunan Şahin, Peygamber efendimiz (s.a.v)’in gelişiyle birlikte zulmün sona erdiği ve asr-ı saadetin yaşandığı bir zamanın geldiğini hatırlattı.

Hür Dava Partisi’nin hedefinde insanın olduğunu belirten Şahin, “ O zaman bu insanlık onurunu 3 şeyle tekrar diriltmek, bu 3 şeye yeniden sarılmak gerekiyor. Nedir bunlar birincisi yoksulluk,  ikincisi  haksızlık,   üçüncüsü ise zulme uğrayanların yanında yer almak. Onun için yoksullukla mücadele edip, haksızlıkla mücadele edip zulme uğrayanların yanında yer alacağız.” ifadelerine yer verdi.
Seçim çalışması yapan bazı siyasi partilerin halka iş vaadinde bulunduğunu belirten Şahin, bunlara kanmamalarını söyleyerek memur alımlarının ancak KPSS ile mümkün olduğunu belediye işçilerinin ise taşeron firmalar tarafından alındığını ifade ederek,  halktan bu tür vaatlere kanmamalarını istedi.

Program bittikten sonra seçim lokalinde bir müddet oturup halkla hasbihal eden Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, tekbirler ve salavatlar eşliğinde ilçeden uğurlandı.  

(Zeki Aras/İlyas Yavuz-İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir