• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
Ekmek'te bilimsel üretim dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle kurduğu ve BESAŞ’ın 30 yılı aşkın deneyiminin, üniversitenin akademik bilgi ve deneyimi ile harmanlanarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına imkan sağlamayı amaçlayan BESAŞ  Ar-Ge merkezi hizmete açıldı.

 

Ar-Ge Merkezi şimdiden Uludağ Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Flour Fortification Initiative örgütü ile koordineli olarak yürütülen ve bazı hastalıkların azaltılması veya ortadan kaldırılmasını amaçlayan, özel formülasyonlara sahip ekmeklerin üretilmesi yönündeki bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapmaya başladı.
Akademik bilgiler harmanlanacak.

 

Projenin halk sağlığı açısından önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu tesiste, Uludağ Üniversitesi akademik personel ve öğrencileri, ekmek ve unlu mamuller üzerine araştırmalar, deneyler ve denemeler yapma imkanı bulacak. Laboratuvar imkanları sayesinde öğrencilere kendi branşlarında staj imkanı sağlanacak. Akademik kurul ile birlikte bilimsel çalışmalar yürütülecek” dedi.

 

Bilimsel çalışma başladı
BESAŞ Ar-Ge Merkezi’nin şimdiden insan sağlığı açısından önemli bilimsel çalışmalara ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Altepe, “Uludağ Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Flour Fortification Initiative örgütü ile bazı hastalık ve rahatsızlıkların azaltılması veya ortadan kaldırılmasını amaçlayan, özel formülasyonlara sahip ekmeklerin üretilmesi için bilimsel çalışmalar başladı.  Ayrıca çölyak, hemofoli, talasemi, şeker hastaları, hamile bayanlar, gelişmekte olan çocuklar ve yaşlılar için özel ekmek çeşitlerinin üretimi konusunda da burada önemli çalışmalar yapılacak” diye konuştu.

 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek de Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle üniversitenin hem fiziki hem de akademik anlamda gün geçtikçe değer kazandığını söyledi. Hizmete açılan BESAŞ Ar-Ge merkezinin de üniversite açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Prof.Dr. Dilek, “Burada Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, uygulamalı eğitim alabilecek. Akademik kadromuz unlu mamul üretimine yönelik bilimsel çalışmalar yapabilecek. Aynı zamanda yeni geliştirilen ürünlerle halk sağlığına önemli bir katkı sağlanacak. Ayrıca burada üretilip, satışa sunulan ürünlerden üniversitemiz gelir elde edecek. Bu tesisle 1 taşla 10 kuş vuruldu diyebiliriz. Bu tesisleri kampüsümüze kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.   (Veysi Siyah - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir