• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Atık su arıtma tesisi ihale bilgilendirmesi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Seydişehir Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi yapılmasına yönelik yapım işi ihalesi ön bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası atık su arıtma tesisinin yapılacağı saha,  kollektör hattı ve mevcut atık suyun deşarj noktalarının görülmesi amacıyla teknik gezi yapıldı.

Türkiye`de atık su arıtma tesisi hazırlanmasına yönelik teknik yardım projesi kapsamında atık su arıtma tesisi kurulacak 15 belediye içerisinde yer alan Seydişehir Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi projesi Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın AB Hibe Projeleri kapsamında gerçekleştireceği ihalenin son aşamasına gelindi. İhale ile ilgili genel bilgilendirme toplantısında bakanlık yetkilileri tarafından sunum yapıldı ihale süreci ve prosedürleri hakkında bilgi verildi.

Seydişehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Belediye Meclis Üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkanlığı yetkilileri, Seydişehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mevlüt Yaman, Koski yetkilisi, İhaleye katılacak firma yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, "Temel amacımız çevre bilinci oluşturarak gelecek nesillere daha modern, daha yaşanabilir bir şehir, daha iyi bir çevre bırakabilmek. Halkımıza temiz ve sağlıklı bir şehir kurmanın gayreti içindeyiz. Bu anlamda çevresel yatırımlar konusunda makro çalışmalar gerçekleştirmek arzusundayız. Belediyemiz, Türkiye`de atık su arıtma tesisi hazırlanmasına yönelik teknik yardım projesi kapsamında atık su arıtma tesisi kurulacak 15 belediye içerisinde yar almakta. Atık su arıtma projesinin toplam bedeli 8 milyon 600 bin Euro’dur. Proje finansmanının yüzde 85’i yani 7 milyon 300 bin Euro`luk kısmı Avrupa Birliğinden hibe, yüzde 6’sı yani 500 bin Euro`luk kısmı Çevre ve Orman Bakanlığından hibe olarak ve kalan yüzde 9’luk kısmı olan 800 bin Euro ise Belediyemiz tarafından sağlanacaktır.

Atık Su Arıtma Tesisinin ihale sürecinin son aşamasına gelinmiştir. Bu projenin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Atık Su Arıtma Tesisinin Avrupa standartlarında, teknik özelliklerde olmasını temenni ediyoruz. Atık su Arıtma Tesisinde ileri teknoloji kullanılarak, atıkların temizlenmesinde biyolojik teknoloji kullanılması, kimyasal maddeye yer verilmemesi mümkün. Yerleşim birimlerine koku meydana getirmeyecek olan bu sistemde yapılan arıtma ile tarım alanında kullanılabilmesi de mümkün. Memleketimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.  (İsmail Yılmaz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir