• DOLAR 32.267
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2455.832
  • ...
SON DAKİKA
`Muş`a hizmet edecek Başkanı istiyoruz``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muşlular, Muş’ta merkezde yol ve temizliğin yapılmadığını ifade ederek, Muş’a hizmet edecek bir belediye başkanı seçeceklerini söyledi.

Muş’un Yeşilyurt mahallesi sakinleri doğu ile batı illeri arasında hizmet noktasında adaletin sağlanmadığını belirterek, çifte standarda dikkat çektiler.

Mahalle sakinlerinden Muhammed Ergün, yapılan hizmetlerle adalet terazisinin tam işlemediğine işaret etti. 

Önümüzdeki yerel seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunun Ergün;  “Bugün İstanbul’da yaşanan gelişmelerin Muşumuzda da yaşanmasını istiyoruz. Muş’ta yapılmasını istediğimiz şeyler çok büyük maliyet isteyen programlar da değildir. Büyük maliyet isteyen programlar dediğimiz İstanbul’da bir ‘Büyük Marmaray yapılıyor’ köprüler yapılıyor büyük işler yapılıyor. Bizim isteğimiz bizim bu yollarımızın yapılmasıdır. Biz mahalle arasında küçük bir esnaf olmamıza rağmen bu yollardan dolayı aşırı derecede sıkıntı çekiyoruz. Bunun bu şekilde olması adalet terazisinin tam anlamıyla işlemediği anlamına geliyor. Bu gün oralara (batıya) dünyanın parasını döküyorlar fakat buradaki halkın mağduriyetini de görmüyorlar. Biz durumumuzdan memnun değiliz’’ ifadelerine yer verdi. 

Çocuklarının çamurun içinde yürümek zorunda kaldıklarını belirten Ergün; “Mahallemizde bin 500 kişilik bir ilköğretim okulu var. Öğrencilerimizin hepsi ilköğretim çağındaki çocuklar. Bütün yollarımız çamur olduğu için çocukların üst başları hep çamur oluyor. Genel anlamda mahallede temizlik yok. Biz sadece adalet ve Muş’a hizmet edecek inançlı bir belediye başkanı istiyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

Yol, kaldırım ve kendileri için oyun oynayabilecekleri bir ortamın tesis edilmesini istediklerini dile getiren ilkokul öğrencilerinden M. Emir Ulu ise; “Belediye şu çamurlu yolları asfalt yapsın. Yolları temizlesin kaldırımları boyasın. Yol kenarındaki su birikintilerini gidersin. Oyun oynayabileceğimiz bir ortamımız yok. Belediye bize oyun oynayabileceğimiz bir yer yapsın’’ şeklinde konuştu. 

Nasıl bir belediye Başkanı istiyorsunuz sorusu üzerine Emir Ulu; “Ben hakkıyla belediye başkanlığı yapan, inançlı, yolları güzelleştiren bir belediye başkanı istiyorum’’ dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir