• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
` Başörtülü kadınlara saldırmakla kadın özgürleştirilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) mitinginde dönen başörtülü bayanlara BDP’liler tarafından yapılan saldırıya bir tepkide Van’ın Erciş İlçesi alim ve kanaat önderlerinde geldi.

Yapılan saldırıyı kınayan imamlardan Molla Yakup Arıkarınca bu çağdaş asırda kadınlara saldırmanın firavunu geride bıraktığına işaret ederek bu durumun bir zulüm olduğunu söyledi.

“Hem 8 Mart’ta kadınların haklarını savunacaksın hem de 9 Mart’ta yırtıcı hayvanlar gibi saldıracaksın. Hem Müslüman’ım diyeceksin hem de mümin ve mazlum kadınlara saldıracaksın.” Diyen Arıkarınca, daha sonra şöyle devam etti: “ BDP’nin Dünya Kadınlar Günü’nü çiğniyorlar hem de sahte demokrasi putlarını yediklerini söyleyen Arıkarınca “Bu zihniyet Firavun’u ve Ebu Cehil’i geçmektir. Hiç olmasa firavun gençleri öldürürken kadınları sağ bırakıyordu. Ama vahşice saldırmıyordu. Bunlar da hem Dünya Kadınlar Günü’nü çiğniyorlar hem de sahte demokrasi putlarını yeyiyorlar. Hem saldırıyorlar hem de alçak ve şeytani emelleri için kullanıyorlar. Bu Hz. Meryem’e saldıran sahte dindarları geçmektir.”

Konuşmaların devamında Arıkarınca, örtülü kadınlara saldırmanın kadınları özgürleştiremeyeceğini ifade ederek, “Kadınları sokaklara çıkarıp ‘Dünya Kadınlar Günü’ deyip bazılarını hayvanlaştırmak, bazılarını kullanmak, bazılarına saldırmak, kadınları özgürleştiremez. Kadınların tesettürünü çıkarıp başkalarına peşkeş etmek kadınları özgürleştirmez. Kadını evinden çıkarıp sokağa salmak kocasının itaatinden ayırıp başkalarının zevk ve keyfine bırakma kadınları özgürleştirmez” ifadelerine yer verdi. 

“Bacılarımız unutmasınlar ve üzülmesinler bu mücadele Hz. Zeynep’in feryadıdır”
Saldırya uğrayan bayanların şahsında tüm bayanlara da seslenen Arıkarınca, “Bacılarımız unutmasınlar ve üzülmesinler bu mücadele Hz. Zeynep’in feryadıdır. Hz. Ayşe’nin ilim ve cihadıdır. Hz. Fatıma’nın eğitim ve çilesidir. Onların sevaplarına ortak olmak istemez misiniz? Kanınız canınız ve mücadelenizle amelinizin altına imza atıp Rabbinize göndermek istemez misiniz? Ebedi Rehberimiz (s.a.v) Veda Hutbesi’nde insanı uyarmıştı. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız. Resullullah emanete ihanet edeni Rabbe şikayet etmez mi? Zalimler hep mazlumların feryatlarıyla yok olmuşlar onun için çağdaş zalimlerde iktidarlarından korkup saldırıyorlar. Siz hiç üzülmeyin sonları yakındır izzetli ve iffetli bacılarım” diyerek konuşmalarına son verdi. 

“Kürt Halkı dini uğruna gerektiğinde başını feda etmiştir”
Molla Abdulvahap İnan ise “Hür Dava Partisi mitinginden dönen örtülü bacılarımıza bazı BDPli’lerin saldırmaları gerçekten bunların ne kadar Kürt Halkı’nın kültüründen ahlakından uzak olduklarını gösteriyor. Çünkü Kürt Halkı Müslüman’dır, değerlerine bağlıdır. Kürt Halkı dini uğruna gerektiğinde başını feda etmiştir” değerlendirmesinde bulundu. 

Konuşmasının devamında Kürt halkının tarihten bu yana kadına el kaldırmadığını sözlerine ekleyen İnan değerlendirmesini şöyle sürdürdü:  “Demek ki bunların çalışmalarında Müslüman Kürt halkı için faydalı hiçbir şey yoktur. Yani bunlar kendi ideolojilerine yakın olanlarla olmak istiyorlar ve Müslüman Kürt Halkı’nı da kendi ideolojilerine göre yönetmek istiyorlar. Onlara aykırı yaşayan Müslüman Kürt istemiyorlar. Bunlar kendi ideolojilerine ve kendi fikirlerine yakın olan Kürt’lere sahiplenmek istiyorlar. Oysa Kürt halkı İslam’ın gelişiyle İslam’ı kayıtsız şartsız ve tereddütsüz kabul etmiştir. O günden bu yana Kürt Halkı kendi aralarında binlerce alim ve alime çıkarmıştır, bunların hepsi apaçık ortadadır. Allah için İslam için ve sünnet-i seniye için bu alimler canlarını ve bütün hayatlarını feda etmişlerdir. Üstad Bediüzzaman, Şeyh Said gibi alimler bizim başımızın tacıdırlar.” 

“ Kemalist zihniyeti ne ise bunlarda aynı  zihniyet ”
Bu saldırıların Kemalist zihniyetiyle aynı olduğunu söyleyen İnan, “Bu saldırılarak bakarak Cumhuriyet yıllarında Kemalist zihniyeti ne ise bunların zihniyeti de aynı şeydir ki başörtülü kadınlarımızı ve kızlarımızı dövüyorlar, Müslüman Kürt halkını istemiyorlar. Müslüman Kürt Halkı da hayatını İslam uğruna vermiş ve bundan sonra da vermeye devam edecektir” diyerek değerlendirmesine son verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir