• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Batı`da mazlum rolü oynayanlar Doğu`da zulmediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – BDP`lilerin tesettürlü bayanlara saldırısını kınayan Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Batı illerinde mazlum rolünde olanların Doğu illerinde mazlumiyete sebebiyet vermesinin bir yaman çelişki olduğuna dikkat çekti.

“Saldırı hukukla, demokrasiyle ve insan hakları özgürlüğüyle bağdaştırılamaz”
Yaptığı açıklamada, seçimin yaklaşmasıyla siyasi partilere ve parti mensuplarına saldırıların arttığını belirten Özperk, “Ülkemizin yaşadığı sıkıntıların yanı sıra, seçim yaklaştıkça siyasi partilere, siyasi parti binalarına, siyasi parti mensuplarına, siyasi partilerin afişlerine ve  araçlarına yapılan saldırılar da maalesef artmış durumdadır. En son, hafta sonu Van ilinde bir siyasi partinin çalışmalarından gelen tesettürlü bayanlara, ellerinde siyasi partinin bayrakları olduğu gerekçesiyle, bir başka parti mensubu olduğu iddia edilen kişilerce, bir saldırının yapılmış olması asla kabul edilemez. Bu saldırı bir hukukla, bir vicdanla, bir demokrasiyle, bir insan hakları özgürlüğüyle bağdaştırılamaz.” dedi.

“Siyasi partiler provokatif eylemlere giren parti mensuplarını dışlaması lazım”
Bölgede bayana yönelik bir saldırı bilmedikleri, tanımadıkları ve kabullenmedikleri bir saldırı olduğunu vurgulayan Özperk, “Yüzyıllardır Doğu toplumlarında kadın değerlidir. Kadın kutsaldır ve kadına bir erkeğin elinin kalkması asla ama asla kabul edilemez. Bu nedenle Eğitim Bir-Sen olarak bu vahim hadiseye sebebiyet veren, bu fitne ateşini yakmaya çalışan zihniyeti kınıyoruz. Mensubu olduğu iddia edilen siyasi partiyi de kendi yandaşlarını, kendi gönüldaşlarını, üyelerini, mensuplarını kontrol etmeye, denetlemeye davet ediyoruz. Türkiye’nin yaşadığı süreç, provokatif eylemlere ve provokasyonlara açık bir süreç geçiriyoruz. Bu nedenle tüm siyasi partilerin kendi mensuplarına çok ciddi anlamda telkinde bulunması, kontrol altında tutması ve bu tür vahim hadiselere, çirkin saldırılara sebebiyet veren kendi üyelerini izole etmesi ve dışlaması lazım.” diyerek uyarılarda bulundu.

“Batı’da mazlum rolü oynayanlar Doğu’da mazlumiyete sebebiyet veriyor”
Batı illerinde mazlum rolünde olanların Doğu illerinde mazlumiyete sebebiyet vermesinin bir yaman çelişki olduğuna dikkat çeken Özperk, “Ne ekersen onu biçersin misali, bugün Türkiye’nin bütün bölgelerinde, gerçekten siyasi partiler anlamında, ülkenin de yaşadığı gündemle beraber bir gerginlik var. Siyasi aktörlere, partilere ve liderlere düşen bu gerginliği artırmak, bu gerginlikten medet ummak, bu gerginliği ranta dönüştürmek değil, bu gerginliği yatıştırmaktır. Umuyoruz ki herkes kendisini rahatlıkla ifade eder ve herkes ötekini olduğu gibi kabul eder. Ötekileştirmek ve ötekine zarar vermek, ötekini yok saymak, ötekine mahalle baskısı kurmak kabullenemez bir olaydır ve biz sivil toplum kuruluşların karşı çıkması gereken bir husustur. Bu vesileyle Van’daki olaylara sebebiyet verenleri ve diğer taraftan Ege’deki olaylarda da, zarar veren şahısları da  kınıyor ve siyasi partilere sağduyu çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir