• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
`Gazi`de Hanefi Avcı tanık olarak dinlensin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Gazi Mahallesi’nde 23 kişinin yaşamını yitirdiği olayların 19. yıldönümünde Gazi olayları davasına en başından beri müdahil olan Avukat Remzi Kazmaz davanın tekrar açılması için harekete geçti.

Davanın gerçeklerinin ortaya çıkmadığını savunan Av. Kazmaz, yeni delillerin ortaya çıkması sebebiyle tekrar açılması için harekete geçti.

“Hanefi Avcı tanık olarak dinlensin”
Açacakları davada dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı’nın tanık olarak dinletilmesini talep edeceklerini dile getiren Av. Kazmaz, “Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Osman Gürbüz’ün Ergenekon’un 2. İddianamesi’ne konu olan ifadesinde saldırıların başında ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın olduğu 10 kişilik kontrgerilla ekibi tarafından saldırının gerçekleştirildiğini anlatmıştır. Gizli tanık da Gazi Mahallesi’nde kahvehane tarama ve adam öldürme olayında bizzat JİTEM kurucusu Veli Küçük’ün talimatıyla Osman Gürbüz tarafından silah kullanıldığı belirtiliyor.”dedi.

Gazi Davası ile ilgili hiçbir işlem yapılmadığını savunan Av. Kazmaz, “Bugüne kadar aydınlatılamayan, günışığına çıkarılamayan bütün bu olayların kaynağında, kontrgerilla adlı derin devletin, yasa, hukuk ve erk tanımayan örgütü/örgütleri tarafından işlendiğine dair birçok şey yazıldı. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş’ın Susurluk Raporu; ortaya çıkan bu korkunç tabloyu teyit etmektedir.  Gazi Katliamı’nın failleri, esasen bu raporda belirtilmiş olduğu için, bu anlamda tanık dinletilmesinin davanın aydınlatılmasına yardımcı olacağı düşüncesi ile mahkemeden talepkar olduk.  Ne var ki, bu talebimiz mahkemede kabul görmedi. Bu itibarla Türkiye Cumhuriyeti tarihi bir fırsatı kaçırmış oldu.

“Her cinayet, hukuk devletinin duvarlarını yıkmıştır”
Halbuki bir davayı önüne alan mahkemenin tek bir amacı vardır; o da maddi gerçeği ortaya çıkarmak… Fakat maalesef, bu olmadı, yapılmadı. Bu ve bunun gibi, işlenen ve aydınlatılmayan her cinayet, hukuk devletinin duvarlarını yıkmıştır. Gazi davasında yapılan (esasen yapılmayan) bu yargılama ile birlikte artık yıkılacak duvar da kalmamıştır. Bu itibarla, bugün, yargının yürütmeye bağlanması çalışmalarına da pek şaşırmıyoruz.”dedi.

Hükümetin, Gazi olaylarını ortaya çıkartmasını için çaba sarf etmediğini savunan Av. Kaçmaz, “Başbakan Erdoğan’ın “Bütün faili meçhulleri ortaya çıkaracağız” iddiası ve söylemi ile başlatmış olduğu operasyonlar silsilesi ile açılan Ergenekon, Balyoz, Oda TV ve diğer davalara baktığımızda, bu operasyonların bahsi geçen amaca hizmet etmenin çok uzağında olduğunu görmekteyiz.  Hatta görmekteyiz ki, nice aydınların, masum insanların katledildiği davalarda, birebir bilgiye ve görgüye dayalı tanıklığı olan kişiler dinlenilmez iken; bu operasyonlar sonucu açılan davalarda, kişiler sahte kimliklerin verdiği ifadeler ve maddi gerçeğe ulaşmak için değil; maddi gerçeği bir şekilde “oluşturmak” için yapılmış güvenilirliği dahi denetlenmemiş CD’ler gerekçe gösterilerek yıllarca tutuklu kalabilmektedir… 

İnanıyoruz ki bugün, Gazi Katliamı’nın üzerindeki sis perdesinin kaldırılması ile Türkiye’de gerçekleşen, yukarıda da bahsettiğimiz birçok cinayetin ve katliamın faili/failleri de ortaya çıkacaktır. İşte faili meçhulleri ortaya çıkaracağı söylemi ile bir takım operasyonlara girişen Sayın Başbakan’dan da beklediğimiz buydu. Ama bugün bu ülkenin duyarlı ve sağduyulu insanlarının ve bu faili meçhul cinayetlerle yaşamını yitirenlerin yakınlarının, sevenlerinin bu umudu bir kez daha tükenmiştir.”dedi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir