• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
İnsanlarımız elektriksiz kalmasın diye…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Özellikle kış mevsiminde kötüleşen hava şartlarıyla birlikte sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerine müdahale etmek için çalışan işçiler oldukça zor anlar yaşıyor. 

İşçiler, bölgedeki karlı ve sarp dağlardan geçen hatlarda yaşanan arızaları onarmak için birçok kez hayati tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bölgede doğaya karşı da bir mücadele veren işçiler, ulaşımın neredeyse imkânsız olduğu yerlerde elektrik direklerini sırtlarında taşıdıkları görüldü.

Bölgede ulaşıma imkan vermeyen ve yılın nerdeyse 8 ayı karla kaplı olan dağlarında yer alan yüksek gerilim hatlarında, fırtına ve kar yağışı gibi sebeplerle yaşanan arızaları gidermek için buralara giden işçiler, en çok da olumsuz doğa koşulları ila mücadele ettiklerini belirterek, buralardan geçen hatlar sayesinde elektrik kullanabilen yöre halkının karanlıkta kalmaması için, mevcut arızaları çoğu zaman canlarını hiçe sayarak giderdiklerini ifade ettiler. 

Beytüşşebap’ta kalınlığı yer yer 1 buçuk - 2 metreyi bulan karda,  hiçbir aracın nerdeyse ulaşamayacağı yerlerde çalışmak zorunda kalan işçiler, dondurucu soğuk, fırtına ve tipiye aldırmaksızın işlerini yapabilmek ve ailelerinin nafakalarını temin etmek için her türlü gayreti sarf etmekten çekinmeyeceklerini söylediler. 

Kısa süre önce Beytüşşebap ilçesi yakınlarında yer alan Kato Dağı ve çevresinde yaşanan fırtına nedeniyle, Kato’nun yamacında yer alan ilçe ile ve çevredeki onlarca köye elektrik sağlayan yüksek gerilim hatlarını taşıyan 350 direk devrilmişti. Özellikle dağların zirvelerinde ve yamaçlarında yer alan direkler, fırtınada bükülerek, devrildi. Yaşanan bu durum, ilçe kaymakamı tarafından ‘Doğal Felaket’ olarak ilan edildi. Binlerce kişinin, yaşanan bu felaket sonunda elektriksiz kalması üzerine elektrik arıza işçileri, yaşanan hasarı belirledikten sonra, olumsuz doğa koşullarına rağmen harekete geçip yerleşim yerlerine yakın kesimlerde kopan telleri bağladı ve  devrilen elektrik direklerini yeniledi. (Yunus Emre-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir