• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Mahalle halkı çamurlu su içiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Her yıl yağışların başlamasıyla beraber dağdan gelen suyun su deposuna girmesi nedeniyle aylarca bulanık su kullanmak zorunda kaldıklarını söyleyen Muş’un Muratpaşa Mahallesi sakinleri belediyenin duyarsızlığına tepki gösterdiler.

 

Özellikle ilkbahar ayları ve havaların yağışlı olduğu zamanlarda sularının bulanık geldiğini ve suda bulunan mikropların sağlıklarını tehdit ettiğini belirten mahalle sakinleri belediyenin bu soruna bir çare bulmasını istediler.

 

“Suyun içinden böcekler çıkıyor çöp çıkıyor’’

Suyu kullanamadıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Özlem Güler; “ Yaklaşık 2 aya yakındır sularımız bu şekilde akıyor. Suyun içinden böcekler çıkıyor çöp çıkıyor ve bu suyun hem çocuklarımıza içiremiyoruz hem de kendimiz kullanamıyoruz. Çamaşırlarımızı bulaşıklarımızı hep bu suyla yıkıyoruz. Bu suyu makinede kullanıyoruz. Suyumuz her yıl böyle. Belediyeye müracaat ettik ama hiç bir fayda vermedi’’ şeklinde konuştu.

 

“Çeşmelerden adeta toprak akıyor’’

Suyun çok bulanık olmasından dolayı bazen abdest bile alamadıklarını kaydeden mahalle sakinlerinden Vahdettin Aykut; “Suyun neden böyle aktığını bilmiyorum. Depodan mıdır yoksa başka yerlerden mi çekiliyor bilmiyorum. Özellikle hava yağışlı olduğu zaman su kirli geliyor. Çeşmelerden adeta toprak akıyor’’ dedi.

 

Mahalle esnafından Engin İçyer ise; “ Bizim en büyük sorunumuz su ve altyapıdır. Altyapı hiç yok. Bu durduğumuz yer yol güzergâhıdır. Çocuklarımız bu yolda top oynuyorlar. İkinci bir konu ise gelen su hep bulanık geliyor. 34 yıldır ben bu mahalledeyim özellikle son 2 yıldır suların bu şekilde aktığını görüyorum’’ diyerek yetkililerin mahallenin su sorunlarıyla ilgilenmelerini istedi.

 

Mahalleli yaz aylarında ise sularından hayvan pisliği kokusunun geldiğini belirttiler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir