• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kaymakam'dan Karayollarının duyarsızlığına  tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe(Qoser)ilçesi Emniyet Müdürlüğü Kavşağı’nda kamyonun bir bayana çarpması sonucu hayatını kaybettiği kazada olay yerine gelen Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, defalarca Karayolları Bölge Müdürlüğüne yazışma gönderdikleri ama karayollarının bu konuda duyarsız kaldığını söyledi.

 

Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü karşısında meydana gelen trafik kazasında bir bayanın hayatını kaybetmesi üzerine olay yerine toplanan hayatını kaybeden şahsın yakınları oturma eylemi yaptı.

 

Karayolunu bir süreliğine trafiğe kapatan kalabalık, her gün ayanı yerde kazaların olduğunu belirterek, “Çocuklarımıza araba çarpacak korkusundan her gün yüreğimiz ağzımıza geliyor. Her gün kazayla karşı karşıyayız ne trafik ışıkları çalışıyor ne de bir üst geçit var.” diye tepkilerini dile getirdiler.

 

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, kaza yerine gelerek kazada yakınını kaybedenleri teselli etmeye çalıştı.

 

Emniyet Müdürü Ergen, kavşakta sinyalizasyon ışığı ve üst geçit yapılması için defalarca yetkililere yapılan yazışmaları halka gösterdi.

 

Sürekli bu sorunla ilgilendiğini belirten Kaymakam Ermiş de:“ Bundan 3 ay önceden kaza olabileceğiyle ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğüne defalarca yazışma gönderdik. En son yazışmada meydana gelen kazalarda halkın çok büyük tepkiler verdiğini bu tepkilerin yol kapanmasına kadar gidildiğini belirttik. Kızıltepe’nin en acil sorunu nedir diye sorulduğunda yetkililere defalarca sinyalizasyon ve üst geçit yapılması gerektiğini söyledik. Bundan sonrada üstünde duracağız.” dedi.

 

Sinyalizasyon yapılmadan yolu trafiğe açmayacaklarını belirten halka hitaben Kaymakam Ermiş, “Eğer bu sorun giderilmezse bir daha kaza olduğunda ben de sizinle beraber yol kapatma eylemine katılacağım.” dedi.

 

 Kaymakamın sözünden sonra halk tarafından kapanan yol trafiğe açıldı.

 

Kazada hayatını kaybeden Cemile Saruhan Kızıltepe’nin Dunaysır Mahallesi’nde bulunan mezarlığa toprağa verildi. Kızıltepe Kaymakamı Ermiş ve İlçe Emniyet Müdürü Ergen de cenaze törenine katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir