• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır`da köy köy geziyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)  Silvan İlçe Teşkilatı, seçim çalışmaları kapsamında Boyunlu (Boşat), Keklikdere (Teverz), Görentepe (Helda) ve Dolukardı (Küfré) köylerini ziyaret etti.

Hür Dava Partisi Silvan İlçe Başkanı Sıtkı Batı, Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç ve yönetim kurulu üyeleri, Silvan’a bağlı köyleri tek tek gezerek köylülerin sorunlarını dinledi.

Boyunlu köyünde vatandaşlara ve akrabalarına hitap eden Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç, kendisinin de Boyunlu köyünde doğup büyüdüğünü kaydederek, HÜDA PAR hakkında bilgiler verdi.

HÜDA PAR’ın referansının İslam olduğunu ifade eden Ortaç, “Bunu tüzüğüne yazan Hür Dava Partisi olarak Hakk’a ve halkımıza hizmet yolunda var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Kullanılacak her bir oyun mesuliyet taşıdığını belirten Ortaç, “Seçeceğimiz, oy vereceğimiz adayın namazlı, imanlı, güvenilir ve dürüst olmasına özen göstermeliyiz. Eğer seçtiğimiz aday hırsız olursa onun yapmış olduğu bütün günahlara ortak oluruz.” ifadelerini kullandı.

Keklikdere köyünde de köylüyle sohbet eden Ortaç, “HÜDA PAR’ın yaklaşık 130 tane adayı var, bu adaylarımızın hepsi dindar, sağlam, helal ile haramı gözeten kişilerdir.”dedi.

İdarecilerin namaz kılan, zekât veren, Allah’tan korkan ve haram yemeyen insanlardan seçilmesi gerektiğini ifade eden Ortaç, “Nasıl ki 5 vakit namaz üzerimize farz ise halka hizmet de bütün idarecilere farzdır çünkü o idareciler, bulundukları yerlerin sorumularıdırlar, vatandaşına hizmet götürmek zorundadırlar.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir