• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
`Çözüm sürecini engellemek isteyenler var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Başbakan Yardımcısı Emrullah İçler, Diyarbakır Valiliği’nde basın açıklaması yaptıktan sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu.

İçler, Diyarbakır Valiliği’ndeki basın açıklamasından sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu. Daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ak Parti Sur İlçe Başkanı Abdurrahman Kurt ile birlikte Ak Parti Sur İlçe bürosu açılışına katıldı.

“Çözüm sürecini sonuna kadar devam ettireceğiz.”

Diyarbakır Valiliği’nde yaptığı açıklamada çözüm süreci ile ilgili görüşlerini aktaran İçler, “Çözüm süreci 2013 yılında başladı ve bugüne kadar sıkıntısız devam etti. Çözüm sürecini baltalamaya yönelik zaman zaman bir takım girişimler oldu. Ama bu yaşanan olaylar çözüm sürecini engellemeyecektir, çünkü çözüm süreci konusundaki irademiz nettir. Çözüm sürecini sonuna kadar devam ettireceğiz. Biz analar ağlamasın diye yola çıktık ve inşallah anaların gözyaşlarını dindireceğiz.” dedi.

“Bu sene cumhurbaşkanını halk seçecektir.”

Ak Parti Sur İlçe Seçim bürosu açılışında bu yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminin önemini anlatan İçler, “Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her zaman sıkıntılar olmuştur. Bu sene cumhurbaşkanını halk seçecektir. Bu nedenle cumhurbaşkanı seçimi bu açıdan ayrı bir öneme sahiptir. Milletin doğrudan kendi arasında seçeceği cumhurbaşkanını, bir takım odaklar, seçtirmek istemiyorlar. Bu sebeple şimdiden manipülasyona başladılar ve kriz çıkararak hükümeti alaşağı edip kendi dayatacakları cumhurbaşkanını seçtirme gayreti içindedirler. Bunlar ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine kadar ortalığı karıştırmaya devam edecekler.” ifadelerini kullandı.

“Anneler gözyaşı dökmüyor ve ocaklar sönmüyor.”

Açılış konuşmasında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, “Çözüm sürecinden dolayı anneler gözyaşı dökmüyor, babaların yüreği yanmıyor ve ocaklar sönmüyor. Fakat çözüm sürecinden rahatsız olanlar var. Çeşitli tezgâhlar ile başbakanımızın şahsında hükümetimizi ve çözüm sürecini engelleme çabalaması var.” açıklamasını yaptı.

“Diyarbakır’da 11 bin 500 çocuk suça bulaştı.”

Diyarbakır sokaklarında 11 bin 500 çocuğun suça bulaştığına dikkat çeken Ak Parti Sur İlçe Başkanı Abdurrahman Kurt, “Sur ilçesinde 126 bin insanın sadece 100 bininde yeşil kart var. 100 yıldır kanayan yaradan en büyük bedeli kadınlar ödedi. Evine ekmek götüremeyen insan kadınını dövdü. Kadınına kötü davranan aile çocuğuna sahip çıkmadı. Bu sokaklarda 11 bin 500 çocuğun suça bulaştı. Kürt sorunun siyasal boyutunun açtığı en büyük yara fakirlik ve yoksulluktur.” sözlerini aktardı. (Ali Adiyaman / Davut Ergin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir