• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Koma halindeki genç kız hayata döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da trafik kazası sonrası koma halinde özel bir hastaneye kaldırılan 19 yaşındaki kız, yapılan tedavi sonrası iyileşti.


Araç dışı trafik kazası sonrası getirilen 19 yaşındaki Ayşen Şen isimli hastanın şiddetli kafa travması, yaygın beyin ve çoklu organ hasarı, kemik kırıkları olan ağır koma halinde Özel Batman Dünya Hastanesi Acil Servisine getirildi

.
Hasta Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Uzm. Dr. Hasan Kaya ve Uzm. Dr. Mehmet Fatih Çetin takibinde yoğun bakıma alınıp yaşam destek ünitesine bağlandı.


Yaklaşık 10 gün boyunca derin uyutulup vücudu ortalama 3-4 derece kadar soğutulup vücut sıcaklığı 33-34 dereceye düşürülen hasta, destek tedavi ile yoğun beyin koruma tedavisi uygulandığı ve bu süre zarfında ameliyata alınıp bacak, kol ve köprücük kemik kırıklarının onarıldığı belirtildi.


10 gün sonra hastanın uyutma işlemine son verilip uyandırılarak yaşam destek ünitesinden ayrıldı. Yaklaşık 1 ay boyunca yoğun medikal ve fizik tedavi uygulandıktan sonra servise alındı. Oral alımı, konuşması ve fiziksel aktivitesi düzenlen hastanın rehabilitasyonun devamı için fizik tedavi ünitesine devredildi.


Fizik Tedavi Rehabilitasyon uzmanı Uzm. Dr. Şenol Gümüştaş tarafından Fizik Tedavi servisine yatırılarak fizyoterapistler Ruken Ekmen ve Bilal Kavan tarafından yoğun tedaviye alındı. Fizik Tedavi süreci sonrası hasta ayağa kalkıp yürümeye başladı. (Mehmet Mikyas-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir