• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
HÜDA PAR`a komploda kuşkulandıran gelişme-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da geçtiğimiz Kasım ayında PKK/BDP’lilerin  HÜDA PAR’lılara saldırısıyla başlayan provokasyon devam ediyor. Özcan Temel adlı kişinin öldürülmesi olayı ile ilgisinin olmadığı ispat edilen V.G’nin Adliyeye getirildiği halde duruşmaya katılmasına izin verilmemesi kafalarda soru işareti bıraktı. 1 No.lu Ağır Ceza Mahkemesinin kararına sert tepki gösteren V.G’nin avukatı Abdulgani Orhan, “Emniyetle başlayan bir komplo süreci… Bu bölgede işlenen kirli oyuna yargının da alet olduğu kanaatindeyiz.” dedi. 

HÜDA PAR üyelerinin hiçbir zaman uğramadığı bir düğün yerinde öldürülen Özcan Temel ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gizli tanık ifadesi doğrultusunda tutuklanan V.G’nin duruşması bu gün yapıldı. Sabah saatlerinde Batman Adliyesine getirilen V.G, mahkemeye çıkarılmadı. V.G’nin ifadesinin alınmadığı davanın bir sonraki duruşması 15 Nisan’a bırakıldı. 

Sabah saatlerinde Batman Adliyesine getirilen V.G. mahkemeye çıkarılmadan cezaevine geri götürüldü. Tutuklu sanığın getirilmediği mahkemede sanık avukatları sadece gizli tanık ifadesiyle müvekkillerinin tutuklandığını belirterek, yaşanan hukuksuzluğu ve komployu geniş olarak anlattılar. 

Son yapılan yasal düzenleme ile gizli tanık ifadesinin tek başına yeterli olmadığının belirlendiğini ifade eden avukatlar, emsal mahkeme kararı göstererek V.G’nin fazla mağdur edilmeden tahliye edilmesini talep ettiler.Mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması ve olay yerinde keşif yapılmasını kararlaştırarak duruşmayı 15 Nisan’a erteledi. 

Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim, HÜDA İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve Batman Belediye Başkan Vekili ile tarafların aileleri  ve yakınlarının izleyici olarak katıldığı duruşmadan sonra BDP’li grup adliye önünde slogan atarak basın açıklaması yaptı. 

HÜDA PAR adına da merkez ilçe başkanı Veysel Topkan, Adliye önünde bir açıklama yaptı. HÜDA PAR üyesi çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasında Topkan, mahkemenin kararını eleştirdi. Topkan, “2 Kasım günündeki olayla ilgili yargılamanın ilk duruşması bugün yapıldı. Devlet müvekkilimizin suçsuz olduğunu bilmesine rağmen mahkemeye getirmedi. Daha doğrusu cezaevinden önce çıkardılar, adliyenin bodrumuna kadar getirdiler ve daha sonra güya can güvenliği tehlikededir, diye tekrar cezaevine götürdüler. Bunun tek nedeni duruşmanın biraz daha ertelenebilmesidir.” dedi.

“Anayasal haklar çiğnendi”

Mahkemenin duruşmayı Batman’dan başka bir ile nakletmeyi planladığını söyleyen Topkan, “Buradaki dosyanın bir şekilde kapatılıp, üstünün karartılıp bir kişinin de cezalandırılıp failin bulunduğu şeklinde mesaj verilmesi amacıyla yapılan bir şeydir. Burada anayasal haklar çiğnendi. Kişinin savunma hakkı çiğnendi. Partimize bu anlamda karalama kampanyasının devam ettiğini görüyoruz. Seçimden sonraya kadar da bu şekilde devam edecek. Duruşma da 15 Nisan’a ertelendi. Bu bilinçli bir şekilde yapılan oyun ve senaryodur. Daha öncede emniyet aşamasında da bunları görmüştük. Aynı oyun devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Yargı eliyle hukuk ayaklar altına alındı”

V.G’nin avukatı Albulgani Orhan ise duruşmadan sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün yargı eliyle hukukun ayaklar altına alındığı, adil yargılanma hakkının hukuk eliyle nasıl çiğnendiğini bizzat duruşmada gördük. Müvekkilimiz Adliyeye getirilmesine rağmen ne hikmetse tekrar adliyeden cezaevine geri götürüldü ve duruşmaya çıkarılmadı. Adliyeye çıkarılmamayla ilgili hiçbir gerekçe sunulmadı. Bunun neticesinde müvekkilimin tutuklanmasına karar verildi ve mağduriyetine devam ettirildi. Gerekçe olarak gizli tanığın bir başka tanıkla çelişen ifadesi gösterildi. Emniyetle başlayan bir komplo süreci bu bölgede işlenen kirli oyuna yargınında alet olduğu kanaatindeyiz. Bunun neticesinde müvekkilimizin mağduriyetine devam edilmiştir. Söyleyecek bir şey yoktur. Adaleti Allah ortaya çıkaracak ve koyacaktır. Mağduriyetler olsa bile bu bölge düzelecektir. Karanlık odaklar hedeflerine ulaşamayacaklardır.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir