• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Hukuk  ve  ahlak dışı dinlemelere son verilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Şükrü Alkan, özellikle paralel yapıya atfedilen dinleme skandalına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

Alkan açıklamasında “Aralarında ülkemiz için son derece önemli şahsiyetlerin de bulunduğu binlerce insanı ahlaksız ve hukuksuz bir şekilde dinleyenler ile buna müsaade eden yargı ve emniyet mensupları, kamuoyu önünde mutlaka hesap vermelidir.”  dedi.


Türkiye’nin son yıllarda İstikrarlı bir ilerleme kaydettiğini belirten Şükrü Alkan, “Türkiye için önemli projeler açıklanıyor ve her biri planlı bir şekilde tamamlanıyordu. Türkiye, bölgede hem ekonomik hem de siyasi bir güç olma yolunda hızla ilerliyordu. Bu çıkışa uluslararası para ve güç sahibi organizasyonların dur demeye çalışacağı bekleniyordu. Ve korkulan oldu. Dış müdahalelerle yıkılamayan ülkemize yönelik gezi süreciyle başlayan yıpratma ve yıkma çabaları, 17 Aralık darbe girişimiyle yeni bir mecraya girdi. 17 Aralık darbe girişiminin geldiğimiz bu günde korkunç bir yüzü daha ortaya çıkarıldı.Devlet içinde yuvalanmış ve her yere sızmış bir yapının binlerce kişiyi dinledi. Tüm kurumları, kanaat önderlerini, işletme sahiplerini, gazetecileri, akademisyenleri, kısacası toplumun her kesimini doğal olarak rahatsız etti. Herkes kendi mahreminin birileri tarafından gayrimeşru şekilde öğrenildiğini ve bir gün ortaya saçılabileceğini düşünüyor artık” şeklinde konuştu.

 

“Ahlaki açıdan bir erozyon yaşıyoruz”
Dinleme skandalının vicdanlardaki ahlaki temelleri sarstığını ve toplumda ciddi bir ahlaki erozyona sebebiyet verdiğini dile getiren Alkan, şunları söyledi.
“Huzur ve istikrarın temel dinamiklerinden olan karşılıklı güven mekanizmasını da ayrıca zedelemiştir. Gücü elde etmek ve korumak için her yolu meşru görme anlayışı ülkeyi bir kaosa sürüklemektedir. Bu yasal olduğu iddia edilen dinlemelere müsaade eden yargı mensupları, konuya hangi hukuksal zeminden yaklaştıklarını, nasıl bir meşruiyet vehmederek izinler sağladıklarını kamuoyunun önünde açıklamalıdırlar. Zira bu yüz kızartıcı elim hadise, adalet kaynağı olması gereken yargı kurumlarına toplumun güvenini maalesef derinden sarsmıştır”


Meydana gelen dinleme skandalı konusundaki gelişmeleri kaygı ile izlediklerini sözlerine ekleyen İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan, “Aralarında ülkemiz için son derece önemli şahsiyetlerin de bulunduğu binlerce insanı ahlaksız ve hukuksuz bir şekilde dinleyenler ile buna müsaade eden yargı ve emniyet mensupları, kamuoyu önünde mutlaka hesap vermelidir” sözleriyle konuşmasına son verdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir