• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Engelliler ile 65 yaş ve üzeri yaşlılara toplu ulaşım ücretsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Ücretsiz veya indirimli seyahat kartları yönetmeliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, Konya’da 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanmaya başladı.

 

Yönetmelik gereğince 65 yaş ve üzeri olanların nüfus cüzdanlarını göstererek belediyelere ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabileceklerini kaydeden Başkan Akyürek, daha önce Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları elkartlarla toplu ulaşımı ücretsiz olarak kullanan engellilerin de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce verilen “Engelli Kimlik Kartı” ile şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanabileceklerini dile getirdi.

 

Türkiye’de ulaşımın en ucuz olduğu büyük şehrin Konya olduğunu belirten Başkan Akyürek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği”nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanmaya başladıklarını söyledi.

 

Akyürek, toplu taşıma hizmetlerinde büyük yenilikler yaptıklarını hatırlatarak, son dönemde hizmete sunulan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi, temassız kartların otobüs ve tramvaylarda kullanılması gibi atılımlarla, toplu ulaşımı daha kullanılabilir, kolay ve ekonomik hale getirdiklerini ifade etti.

 

Toplu ulaşımda elkart kullanımının yaygınlaşması ve vatandaşlara daha ekonomik ulaşım imkânı sağlamak amacıyla abonman elkartlarını hizmete sunduklarını hatırlatan Başkan Akyürek, indirimli elkartların 50 lira, sivil elkartların ise 75 liralık dolumlarla bir ay boyunca sınırsız kullanılabildiğini vurguladı. Başkan Akyürek, bu durumda, abonman elkartıyla toplu ulaşım araçlarına ayda 100 biniş yapan öğrencinin bir biniş fiyatının 50 kuruşa, sivilin ise 75 kuruşa geldiğini ifade etti.   (İsmail Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir