• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Brezilya`da İslam`ın yükselişi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Brezilya`da Katolik nüfusun yoğunlukta olduğu Rio De Janerio`da Müslüman nüfusun artışı dikkat çekiyor.

Katolik inancına mensup olan ve Müslüman olduktan sonra Ömer İsrafil ismini alan bir Müslüman, her şeyi İslam dininde bulduğunu dile getiriyor.

Ömer İsrafil gibi İslam dinini seçip Müslüman olan ve Fatma ismini alan Alessandra Faria ise İslam dinini kabul ettikten sonra başörtü takmaya başladığını ve İslam`ın emirleri çerçevesinde yaşamını sürdürdüğünü dile getirdi.

İSLAMI KONFERANS SIRASINDA TANIDIK

Nasıl Müslümanm oldukları ile ilgili ilginç açıklamalarda bulunan Brezilyalı Ömer İsrafil, “biz hanımımla bir konferans sırasında İslam dinini öğrendik. Bu konu ile ilgili hiçbir bilgimiz yok idi. İslam`ın ilahi bir din olduğunu sonradan öğrendik,” dedi.

“MÜSLÜMAN OLMAMIZ KOMŞULARIMIZI ŞAŞIRTTI”

Müslüman olduktan sonra İslam dininin emirlerine göre hareket ettiklerinin altını çizen Bezilyalı Fatma, “İslamî emirler çerçevesinde yaşamaya başladım, komşularımız beni görünce çok şaşırdı ve bana neden böyle bir şeyi tercih ettiğimi sordular. Ben de Müslüman olduğumdan dolayı bu giysiyi giydiğimi be peçe taktığımı söylediğim de ise şaşırdılar,” dedi.

Müslüman olan Brezilyalı Fatma, İslam dinini kabul ettiğinden dolayı da gururlu olduğunu dile getirdi.

Brezilyalı Fatma, Brezilya`nın çok kültürlü bir yapıda olduğunu dile getirdi. Müslümanlara karşı bir önyargının olmadığına dikkat çekiyor ve peçe takmasına karşı herhangi bir tepkinin olmadığını sözlerine ekliyor.

BREZİLYA`DA BİR BUÇUK MİLYON MÜSLÜMAN VAR

2001 senesinde Brezilya`da gerçekleştirilen nüfus sayımına göre, Brezilya dahilinde 27 bin 239 Müslüman yaşadığı açıklanırken; Brezilya İslam Federasyonu`nun daha güncel rakamlarına göre, ülkede bir buçuk milyon Müslüman yaşamını sürdürüyor.

RİO`DA İSE 500 MÜSLÜMAN AİLE VAR

Brezilya`nın Rio kentinde ise 500 Müslüman aile bulunuyor. Bu ailelerin yüzde 85`inin Brezilyalı olması ise dikkat çeken bir konu.

Bu ülkedeki Müslümanların çoğunluğunu ise Filistinli Suriyeli Araplar ile 2003 Irak işgali ile bu ülkeye gelen Iraklılar oluşturuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir