• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
PKK/BDP`liler suçüstü yakalanınca HÜDA PAR`a saldırdılar:1 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi Bismil ilçe teşkilatının astığı flamaları sökerken suçüstü yakalanan PKK/BDP’liler, olayı hazmedemeyerek HÜDA PAR ilçe binasına saldırdı. Olayda parti üyesi bir kişi yaralandı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz HÜDA PAR Bismil Belediye Başkan Adayı Abdussamed Yalçın, bugün saat 20.30 sıralarında 15 yaşlarında bir gencin HÜDA PAR’ın ilçede asılı olan parti flamalarını sökerken suçüstü yakalandığını ifade etti.

Suçüstü yakalanan genç parti binasına götürülerek gence gayet medeni bir şekilde bazı sorular yönelttiklerini belirten Yalçın, “Parti merkezinde çocuğa bunu neden yaptın? diye sorulduğunda, ‘Büyük yaşlarda birisi bana BDP’nin flamasını verdi. Cebine koy dedi. Ve şu bayrakları indir dedi. Orada bulunan H. adlı arkadaşım da, ben şu bayrakları indirdim, sen de diğerlerini indir diyerek bana bu ipi ve pet şişeyi verdi.’ dediğini aktardı.

HÜDA PAR`a saldırdılar

Çocuğun ailesini dernek binasına davet ettiklerini söyleyen Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çocuğun ailesini çağırdık. Babası gelmek istemedi. Arkasından bir akrabası olan bir  kadın  bizi arayarak ‘onu bırakın’ dedi. Bir müddet sonra aynı kadın bir daha arayarak ‘Ben emniyetten arıyorum’ dedi. Daha sonra Dicle haber ajansından aradığını söyleyen biri olayı öğrenmek istedi.  Biz de olayı tüm detaylarıyla anlattık. Ama buna rağmen kendileri bu olayı çocuğun alıkonulduğu şeklinde lanse ettiler. Hiçbir üyemizde silah ve benzeri bir alet olmadığı halde, üyelerimizde silah olduğu iftirasında bulundular. Elimizde bunları çürütecek kamera görüntülerimiz var. Bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Daha sonra çocuğun baba tarafından bir yakını geldi.  Parti yetkilileri ona durumu izah ederken aralarında ilçe belediye eş başkan adayı Resül Sarı’nın da bulunduğu BDP’li bir grubun içinden birkaç kişi,  parti binasına taş ve sopalrla  saldırdı.  Üyelerimizden bir genci yaraladılar. Ardından olay yerine gelen polis araya girdi. Suçüstü yakalanan genci Emniyete götürdüler. Arkasından BDP’li  grup ‘Serok Apo, Bismil ovası PKK ovası’ sloganları eşliğinde HÜDA PAR ilçe binasının önünden geçerek Emniyet binasına doğru yürüdüler.

Parti binasının önünde toplanan grubu yatıştırmak için aşağıya inen üyelerine saldırıldığına dikkat çeken Yalçın, saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyerek,  olayı kınamak için yarın saat 12.00’de parti binasının önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Öte yandan olayı duyan HÜDA PAR üye ve gönüllüleri, destek amacıyla partide toplandıkları görüldü.

(Hasan Gündüz-İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir