• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
`Vicdanım rahat etmedi ihbar ettim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatay Kırıkhan, Adana-Ceyhan ve Adana İncirlik park alanında 1 Ocak`ta durdurulan MİT`e ait TIR`ların aranmasıyla ilgili ihbarın, Ankara`daki özel yetkili mahkemeden alınan istihbari (önleme) dinleme kararı uyarınca Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü`nde görevli J. Kd. Çvş. G.M. tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

‘Vicdan meselesiydi`
Aramayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nin talimatı doğrultusunda, Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilliği soruşturma başlattı.

TIR`larda silah ve patlayıcı madde bulunduğu ihbarını Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü`nde görevli J. Kd. Çvş. G.M. tarafından yapıldığı tespit edildi.

G.M., 5 Şubat 2014`te verdiği ifadede şunları söyledi: "Dinlemelerde ‘kaçta buluşuyoruz, misafirler kaçta gelecek açık mı olsun kapalı mı olsun` şeklindeki ifadelerden şüphelendim ve takibe geçtim. Komutanım H.G.`ye TIR`larda silah ve patlayıcı madde olabileceğini anlattım.

H.G.`ye, ‘Silah ve patlayıcı madde varsa yarın bir gün bir şey olursa vicdani olarak bunun hesabını verebilecek misiniz?` dedim. Bilahare vatandaş olarak ihbarda bulunmaya karar verdim."
Kaynak: Milliyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir