• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
DP İl Başkanı `AKP ve BDP`ye alternatif olarak 5 parti birleştik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Demokrat parti (DP) Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, bölgede kutuplaşan AKP ve BDP’ye alternatif olarak 5 partinin birleştiğini söyledi. 

İl Başkanı Yoldaş, İLKHA’ya verdiği demeçte, AKP ve BDP’nin birbirinde çıkarları olduğu için bölgede kutuplaştıklarını belirterek buna karşı 5 partiyle birleşerek seçime gireceklerini söyledi.

Yoldaş açıklamasına devamla şunları söyledi: “Siyasi partilerin görevi siyaset yapmak, insanlara zemin oluşturarak halka alternatif sunmaktır. Kendine özgüvenleri olan adaylara imkan sunduk ve adaylar ortaya çıktı. Kamudaki genel algı, iktidar partisiyle bölgedeki BDP, iki kutuplu dar bir siyasete doğru gittiğini ikisinin de bundan çıkarları olduğu algısı oluştu. 

Çünkü bunların kazanma oranları yüzde 10 iken, bu şekilde yüzde 50’ye çıkıyordu. Bu da her ikisinin işine yaradığı için toplumu gerdiğini gördük. Bu iki parti dar siyaset kutbunda halkın tercih ettiği adaylar değil de,  tepeden inme. Nasıl olsa bize bu halk oy vermeye mecburdur. Başka rakipte yok anlayışıyla hareket ettiler. Biz de kamuoyunun bu duyarlılığına boş durmadık. 5 siyasi partinin il başkanlarıyla görüşmelerimiz oldu. 4-5 sefer bir araya geldik. Neden alternatif olmasın diyerek birleşme kararını aldık” dedi.

Yoldaş, ‘Bu 5 partinin dışındaki herhangi bir partiye öneri teklifini sundunuz mu?’ sorusuna verdiği yanıtta, Saadet partisiyle de bir araya geldiklerini, onların da, ne içinde ne dışında olduklarını fakat tabanlarının kendilerini destekleyeceklerine inandıklarını söyledi.

Yoldaş, HÜDA PAR ile bir araya gelmemelerinin kendilerinden kaynaklanan bir eksiklik olduğunu sözlerine ekledi.

DP Belediye Başkan adayı Nihat Ceylan ise, HÜDA PAR’ın böyle bir oluşumda yer almayacağını ve seçime çok iddialı bir şekilde hazırlandıklarını bildikleri için, böyle bir teklifi kendilerine götürmediklerini  ifade etti.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir