• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Paris Mısır darbesini protesto gösterileri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA - Mısır’da gerçekleşen askeri darbeyi protesto etmek amacıyla her hafta başkent Paris’te yapılan eylemler bu hafta da sürdü. Bu amaçla Pazar günü, Paris’in Republique Meydanında toplanan yüzlerce kişi, Bastille Meydanına kadar yürüdü.

Saat 17.30’da başlayan gösteri, 19.30`a kadar sürdü. Yürüyüş esnasında Sisi ve cunta karşıtı sloganlar atıldı, konuşmalar yapıldı.

Yürüyüş hakkında bilgi veren Bilgi Derneği Başkanı ve aynı zamanda Mısır’da Demokrasi İçin Kolektifi üyesi İbrahim Elhady, her hafta Cuma ve Pazar günleri gösteri düzenlediklerini söyledi. Geçtiğimiz Cuma günü Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçiliğinin önünde bir gösteri düzenlemek istediklerini, ancak güvenlik güçlerinin engeline takıldıklarını belirtti. Büyükelçilik önünden başka bir yerde yapılması istenen gösteriyi bu nedenle iptal edip, gösteri haklarını elde etmek için, valiliğe bir mektup yazdıklarını anlattı.

Gösteri esnasında evlerin camlarında çıkıp gösteriyi izleyenlerin destek vermesi ve araçla ve yaya olarak yoldan geçenlerin gösteriyi ilgiyle izlemesi dikkat çekti.

(Ammar Uslu - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir