• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Çocuklara sigara satanlara idari para cezası yazıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl merkezde küçük yaştaki çocuklara ve öğrencilere tek tek veya paket halinde sigara satışı yaptığı belirtilen 2 büfe, bir market, bir kuruyemişçiye 7 bin 325 TL idari para cezası yazıldı.

        

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı içerisinde çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla okulların çevresinde bulunan ve TEKEL ürünü satan Market, Büfe vb. yerler ara ara uzaktan gözlemleme yoluyla kontrol edilmiştir. Kontroller esnasında küçük yaştaki çocuklara, öğrencilere tek tek ve paket halinde sigara satışı yapan 2 büfe, bir market, bir kuruyemişçi İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından tespit edilmiştir. Bu işyerlerinden birinin TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) satış belgesinin bulunmadığı anlaşılmış ve bu işyerine 7 bin 325 TL idari para cezası yazılmıştır. Ayrıca bu işyerlerinden 3 farklı marka olmak üzere toplam 52 karton gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir.” denildi.

 

Açıklamanın devamında, İşyeri sahipleri hakkında Kaçakçılık Kanununa Muhalefet suçundan ve 18 yaşından küçüklere tek tek ve paket halinde sigara satmaktan Adli Soruşturma başlatıldığı ifade edildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir