• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
HÜDA PAR, Erbakan Sempozyumuna katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Ankara’da Kocatepe Kültür Merkezi’nde "Erbakan`ı Anlamak" başlıklı "2. Uluslararası Erbakan Sempozyumu" gerçekleştirildi. Sempozyuma Hür Dava Partisi Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz ve Ankara İl Başkanı Reşat Uşar da katıldı.

“Erbakan, Türkiye’deki İslami hareketlerin tamamını etkilemiş bir lider”

Program arasında İLKHA’ya konuşan Yavuz, “Merhum Prof. Dr. Erbakan bir İslam âleminin evladı bu anlamda belki bir lideri, Türkiye’deki İslami hareketlerin tamamını etkilemiş bir lider. Bu münasebetle bizlerde referansını İslam’dan almış bir parti olarak merhum Necmettin Erbakan hocamız için düzenlenen bu sempozyuma katılmayı uygun gördük. Bizi davet ettikleri içinde Saadet Partisi yetkililerine teşekkür ediyoruz. 

Doğrusu tarihe baktığımızda Erbakan Hocamızın siyasi tarihi göz önünde bulundurulduğu zaman referansı İslam olan bütün partiler için epey bir müktesebat olduğunu görüyoruz. Bizler de HÜDA PAR olarak bu münasebetle bu programa katıldık. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu. 

“İslam dünyasının büyük bir birlik kurması elzemdir”

Programa uluslararası alanda bir katılımın gerçekleştiğine dikkat çeken Yavuz, “İslam âleminin büyükelçileri, değerli hareket önderleri, âlimler ve akademisyenlerin de katılım gösterdiğini gördük. Programda güzel mesajlar verildi. Özellikle bizim de parti programımızda belitmiş olduğumuz siyasi, askeri ve ekonomik anlamda İslam ülkelerinin birleşmesi, bir araya gelmesi anlamında mesajlar içeriyordu. Bizler de verilen bu mesajları savunuyoruz. Müslümanların şu anda içinde bulunduğu hali pür melalin ortadan kalkması için, Müslümanlar arasında ayrıkların ortadan kalkması için bunlar elzemdir. 

Siyasi anlamda Müslümanların gerek yerelde, gerek genelde bir araya gelerek bu sorunlar üzerinden konuşarak çözüm önerilerini somut bir şekilde adıma dönüştürerek bir an önce harekete geçmeleri gerekiyor.  Bu anlamda verilen mesajları biz de olumlu mesajlar olarak görüyoruz. Belki İslam ülkelerinin Birleşmiş Milletleri anlamına gelebilecek, İslam ülkelerinin kendi içerisindeki birliği ya da İslam ülkelerinin NATO’sunu teşkil edecek askeri birliğin oluşturulması, ortak pazarların oluşturulması veya ortak dinara geçilmesi merhum Erbakan’ın fikriydi. Biz de bu anlamda zarfa takılmıyoruz, mazrufa bakıyoruz. Kimin söylediğine değil, ne söylediğine bakıyoruz. Bunları doğru yapılması gereken, hayata geçirilmesi gereken adımlar olarak görüyoruz” dedi. (Erkan Yavuz/Enes Durmaz -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir