• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
Bakan Yılmaz ve Eker Diyarbakır`a geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ziyaretleri kapsamında Ziya Gökalp Spor Salonu’nda düzenlenen kulüpler arası halk oyunları yarışmasını izlediler.

Burada bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması açısından sosyal etkinliklerin önemine değindi. 

Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Eker ise spor ve kültür’ün önemine vurgu yaparak “Tarihte her zaman şehir merkezlerinde yaşayanlar aynı zaman da sporla uğraşmışlar.Bütün medeniyet merkezlerinde spor bir faaliyet olmuş ve bunun alt yapıları olmuştur.Türkiye ve dünya’nın en kadim, en eski medeniyetlerden birisi Diyarbakır’dır bunda kuşku yok bütün insanlık tarihinin en önemli aşamaları değişmeleri bu coğrafya da bu bölgede yaşandı.” şeklinde konuştu. 

Daha sonra Bağlar ilçesinde bulunan Fatih Aile Destek Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Eker, destek merkezini dolaşarak orada bulunan kursiyer ve vatandaşlarla bir süre sohbet edip hal hatırlarını sordu.  

Kursiyerler tarafından özel yapılan bir tablo Bakan Eker’e hediye edildi. Bakan Eker, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çekerek oradan ayrıldı. (Ali Gültekin/Zaki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir