• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Market hırsızları kameraya yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul’da Kâğıthane ilçesinin Gültepe semti sakinleri hırsızlardan el aman ediyor. Aynı bölgede daha önce defalarca soygun olmasına rağmen polis hırsızlık olaylarının önüne bir türlü geçebilmiş değil.  28 Şubat Cuma sabaha yakın saatlerde yine bir hırsızlık olayı yaşandı. 

10 bin TL’lik sigara ve para çalındı

Gece üç civarında kapşonlu altı kişiden oluşan hırsız çetesi yine bir marketi soydu. Marketin her tarafını gören kameralara dahi aldırış etmeden içeri giren hırsızlar, tam 45 dakika boyunca içeride kaldıktan sonra 10 bin TL tutarında para ve sigarayı alarak kayıplara karıştı. 

Hırsızlar hakkında suç duyurusunda bulunduk

Olayın nasıl gerçekleştiğini kamera kayıtlarıyla anlatan market sahibinin oğlu Sait Tunç, “Olay, gece üçü beş geçe civarında gerçekleşiyor. Altı kişilik bir grup tarafından marketimize yönelik bir hırsızlık yaşanıyor. Yaklaşık 10 bin TL’lik sigara ve para çalıyorlar. Kamerada hepsinin yüzü gözüküyor. Bu bölgede daha önce de üç dört defa hırsızlıklar yaşandı. İçeri giren hırsızlar tam 45 dakika boyunca içeride kalıyor. Bu görüntüleri polisle paylaştık ve gerekli suç duyurusunda bulunduk. Bu yaşananların bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. Neticede bu bölgede sürekli yaşanan bir vaka. Otomatik kepenk taktık, kamera taktık ama yine de bu hırsızları durduramadık” diye ifade etti.   

Bu bölgede çok sayıda hırsızlık olayı yaşanıyor ama failleri bulunamıyor

Son olayla beraber marketine yönelik üçüncü hırsızlık girişimi olduğunu anlatan market sahibi Selim Tunç, “Marketimiz daha önce mahallenin yukarı kısmındaydı. Orada bir ara girip soydular. Daha sonra marketi şu anki yerine taşıdık ve burada da bir hafta içerisinde ikinci hırsızlık vakası yaşadık. Bir hafta önce gelen hırsızlar markete girmek için girişimde bulunmuş ama bir şey götüremeden kaçmıştılar. Ben o zaman da polise haber verdim. Polis ekipleri geldi inceleme yaptı ama bir şey yok. Bu sefer yine hırsız girdi yaklaşık 10 bin TL’lik mal çaldılar. Polise haber verdiğimde yine aynı geçen seferki polis ekibi geldi. Kamera kaydını incelediğimizde hırsızların bir saat boyunca oralarda olmasına rağmen marketin önünden geçmeyen polis devriyesi, hırsızlar kaçtıktan iki dakika sonra olay yerine geliyor. Buradaki emniyet kesinlikle bu hırsızlar noktasında bir şey yapamıyor. Her defasında onlara başvuruyoruz ama bugüne kadar bir hırsızlık vakasını sonuçlandıramadılar” diye konuştu. 

Gerekirse Ankara’ya kadar da gideceğim

Kamera kayıtlarını polis ile paylaştığını ifade eden Tunç, “Gelen polis ekibine de söyledim. Her şey kamerada ayan beyan görünüyor. Eğer bu hırsızları kısa bir sürede yakalamazlarsa ben gerekirse Ankara’ya kadar da gideceğim. Bu hırsızları yakalatana kadar da durmayacağım” dedi. (Erkan Yavuz - Enes Durmaz / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir