• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
28 Şubat davasındaki tahliyeler ne anlama geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  “Diyarbakır Darbelere Hayır, çözüme Evet Platformu” Sekreteryası Mehmet Duyu 28 Şubat davasında yaşanan tahliyelerin hükümetin son dönemlerde paralel yapıya karşı ordunun desteğini alma projesi olabileceğini söyledi.
Diyarbakır Darbelere Hayır, Çözüme Evet Platformu Sekreteryası Mehmet Duyu ve Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fesih Bozan, Ofis AZC Plaza önünde 28 Şubat Darbesini protesto amaçlı   yapılan basın açıklamasının ardından tutuksuz yargılanan 28 Şubat davası sanıklarının durumunu İlke Haber Ajansına değerlendirdi.

28 Şubat davasından hiç kimsenin tutuklu kalmamasını eleştiren, Diyarbakır Darbelere Hayır, Çözüme Evet Platformu Sekreteryası Mehmet Duyu, tutuklu yargılanan 28 Şubat sanıklarından hiç kimsenin tutuklu olarak kalmamasını çifte standart olarak değerlendirdi.

28 Şubat sanıkları hakkında düzenlenen fezlekelerin bir şehir efsanesi olmadığını söyleyen Duyu, söz konusu generallerin darbe girişiminde bulunduğunu ifade etti.

Tahliyelerin hükümetin son dönemlerde paralel yapıya karşı ordunun desteğini alma projesi olabileceğini söyleyen Duyu, “Halkın buna rızası yoktur. Hepimizin kalbi yaralanmıştır. Hepimiz bu durumdan rahat oluyoruz.”şeklinde konuştu.

28 Şubat Darbesi üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen halen Türkiye’de darbecilerin zihniyetinin birçok alanda halen hükümran olduğunu belirtti.

Gözle görülür herhangi bir gelişmenin olmadığını vurgulayan Duyu, 17 yıl zaman zarfında mağdur edilen özellikle dindar kesimin mağduriyetlerinin devam ettiğini ve mağdurların birçoğunun halen cezaevlerinde ve hicretlerde olduğunu söyledi.

Memuriyetleri iptal edilen kişilerin işe alınmayışlarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Duyu, memuriyetleri iptal edilen, işe alınmayan kişilerin sayısının da azımsanmayacak kadar çok olduğunu dile getirdi.

AK Parti hükümetinin 12 yıldır tek başına iktidar olmasına rağmen 28 Şubatla ilgili ciddi bir adım atmadığını öne süren Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fesih Bozan ise,28 Şubat dosyasında,  en son kalan 3 kişinin de hiç ceza almadan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını eleştirdi.

28 Şubat davasının göstermelik bir olay olduğunu iddia eden Bozan, “Ciddi anlamda darbeye karşı olduğunu iddia eden kişilerin bu konuda samimi olmadığını da görmüş olduk.” İfadelerine yer verdi.

(Emrullah Araz/Zeki Aras/Ali Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir