• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
CHP'li adaydan ulaşıma 'skytrain' çözümü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, katıldığı bir televizyon programında Bursa’nın acil çözüm bekleyen sorunlarını anlattı. Şahin, kentin işlek noktalarındaki ulaşım sorununa ilişkin ise şaşırtıcı çözümler sundu.

 

Bursa’nın acil çözüm bekleyen sorunlarının başında ulaşım ve trafiğin geldiğini ifade eden Şahin, kentin kuzey-güney hattındaki ulaşım sorununu Skytrain ile çözeceklerini belirtti. Şahin bu proje ile Heykel’de raylı sistemi yer altında yaparak gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Toplu taşıma için altyapı oluşturarak ve kullanımı teşvik ederek ulaşım sorununu çözeceklerini belirten Şahin, şöyle devam etti: “Bursa'da raylı sistemle dağ ile denizi birleştireceğiz. Mudanya'yı Bursa'nın saltanat kapısı yapacağız. İstanbul’dan gelip Mudanya’da karaya ayak basan kişi raylı sistemle Gökdere’ye oradan da teleferikle Uludağ’a ulaşacak. Ankara, İstanbul, İzmir raylı sistemi yer altında yapıyor, ama Bursa'da peyzajı bozacak şekilde yer üstünden yapılıyor. Bursa'nın ulaşımı planı 1992 yılında rahmetli Teoman Özalp döneminde yapıldı. Ama bütün projeler altüst edildi.” (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir