• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
`Bir İslam Aydını olarak Nasreddin Hoca`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi’nin ortaklaşa “Bir İslam Aydını Olarak Nasreddin Hoca” “Camideki Hoca Nasreddin Hoca” sohbeti düzenlendi. 

Dergâh Camiinde 27 Şubat Perşembe günü Saat 15.00’te başlayan programda,  Nasreddin Hoca için mevlit okundu dua edildi. Programa konuşmacı olarak katılan Yazar ve Şair Şaban Abak, Nasreddin Hoca latifelerini ele aldığı kitabından yola çıkarak aydınlatıcı yorumlar sundu. 

Bugüne kadar bilginler, aydınlar, sanatçılar  maksatlı bir kampanyayla insanları  İslam’dan uzaklaştırdıklarını ifade eden Abak, “Bundan yaklaşık bir asır evvel İslam dünyasına dünyası fıransız,ingiliz, hristiyan ve batı düyası birden islam alemine saldırmasından sonra parçalanarak zayıf düştük. Şimdi islam dünyasını silahlarla fiilen ve fiziken parçalayan bu düşman güçler bizi cephede yendikleri için bizi manevi yönde de yendiklerini idia ederek kendi dinlerinin üstün olduğunu idia ettiler. Halbüki hak din islam dinidir. Bunun farkında da olmamız lazım dinimize sımsıkı sarılmamız lazımdır” dedi. 

Alimlerin Peygamberlerin varisleri olduğunu belirten Abak, “ Bunun farkında olan Hıristiyan dünyası yaptıkları propagandalarla bizi alimlerimizden mollalarımızdan soğutmaya, koparmaya başladılar. Hz Mevlana için bunu yaptılar, Yunus Emre için bunu yaptılar, Hacı Bektaşı Veli için bunu yaptılar. En başarılı oldukları kişi ise Molla Nasreddin Hazretleridir. Bunun için Molla Nasreddin olarak bilinen o alim insana Hoca lakabı taktılar ilk önce. Sonra onunla alakası olmayan hadiseler çıkardılar” şeklinde konuştu. 

Abak son olarak bu tür oyunlara gelmemek için alim ve İslam büyüklerinin hayatlarının sağlam kaynaklardan öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

Program sonrasında katılımcılara yazarın, “Tarifi Bende Bir İslam Aydını Olarak Nasreddin Hoca” isimli son kitabı hediye edildi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir