• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`28 Şubat darbesi Türkiye tarihinin kara bir lekesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat Darbesi’nin yıldönümü münasebeti ile bir açıklama yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Merkezi, postmodern darbesini, Türkiye tarihi için kara bir leke olarak nitelendirdi.

 “28 Şubat darbesi Türkiye tarihinin kara bir lekesidir”
Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne gerçekleşen darbelere dikkat çekilen açıklamada, “Türkiye`nin tarihi, darbeler tarihi olmuştur. Her 10 yılda bir darbe yaşanmış, her darbe ile halka büyük acılar yaşatılmıştır. 28 Şubat darbesi Türkiye tarihinin kara bir lekesidir. Bu darbe döneminde yüz binlerce mütedeyyin insan büyük zulümlere uğramıştır.” denildi.

“28 Şubat darbesinin mağduriyetleri giderilmedi”

28 Şubat darbecilerinin yaptıklarının adeta yanlarına kar kalacak şekilde bir sürecin devam ettiği kaydedilen açıklamada, “Yıllar sonra açılan 28 Şubat davasından da herhangi bir tutuklu kalmayışı bu davaların, darbecileri cezalandırmaktan ziyade darbeleri ve darbecileri aklamaya yönelik davalar olduğu izlenimi vermektedir. 28 Şubat darbesi sorgulanıp, darbeciler cezalandırılmadığı gibi darbenin mağduriyetleri de giderilmedi. Darbecilerin cezalandırılması ve mağduriyetlerin giderilmesi bir tarafa etkisi hala devam etmekte ve inanç kesimlerine yönelik mağduriyetler devam etmektedir. Maalesef bazı dindar örgütlenmeler ve şahsiyetler için Şubat soğuğu hala sürmektedir.” ifadelerine yer verildi.
 
Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’a rahmet dilenen açıklamada, “İslami kimliğinden dolayı tahammül edilmeyen, meşru hakkı darbe yoluyla elinden alınan ve mağdur edilen merhum Erbakan’ın ilahi hikmetle 28 Şubat Darbesi`nin arifesinde vefatı da manidardır. Bu vesile ile kendisine Allah’tan rahmet ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” denildi.

“Toplum üzerinde etkili olan herkes bulunduğu makamın sorumluluğu ile hareket etmelidir”
Türkiye’nin bugünlerde farklı bir süreçten geçtiği ifade edilen açıklamada; “Darbelerin acısını birçok kez yaşamış ülkemizde, toplum üzerinde etkili ve yetkili olan herkes bulunduğu makamın sorumluluğu ile hareket etmelidir. Liderleri veya müntesipleri oldukları parti, grup, örgüt veya cemaat çıkarları uğruna hiç kimse ülkeyi kaosa, halkı da ateşe sürüklememelidir. Her darbe döneminde olduğu gibi 28 Şubat döneminde de darbeye karşı durmayan, açık veya örtülü destek verenleri her ne kadar mahkemeler cezalandırmamış olsalar da halkımız vicdanında mahkum etmekle birlikte ilahi adalet cezalarını mutlaka tastamam verecektir.” ifadeleriyle son buldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir