• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
`Şehadet, Allah`ın verdiği müthiş bir nimettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Umut Eğitim Sosyal Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut Der),  Mut Ziraat Odası Konferans Salonunda ‘Şehid ve Şehadet’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, Umut Der Başkanı Muhsin Gürbüz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Program İmam Hatip öğrencisi Osman Kardeş’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Umut Der Başkanı Muhsin Gürbüz açılış konuşması yaptı. 

Şubat ayının şehadet ayı olduğunu belirten Gürbüz, “Umut Der olarak daha önce kutlu doğum etkilikleri düzenlemiştik. Bu ay da şehadet ayı olması sebebiyle şehadet etkinliği düzenledik ve siz değerli halkımıza etkinliğimize katılımınızdan dolayı Umut Der olarak sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. 

“Şehadet, Allah’ın verdiği müthiş bir nimettir”

Etkinlikte Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca bir konuşma yaptı. 

Allah’a imanın şehadetle ayakta duracağına dikkat çeken Göktaş Hoca, “Allah’ın dininin yakıtı müminlerin şehadetidir. Müminlerin hakkı haykırmasıdır.  Şehadet, bu dünyada Allah Teala’nın müminlere vermiş olduğu müthiş bir olaydır, müthiş bir nimettir. Allah’tan bunu istememiz lazım” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Grup Davet sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgiler, salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Program, Muammer Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile son buldu. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir