• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
İskenderun şehitlerini unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY- İskenderun’da hayırlı hizmetlerini sürdüren İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İlim-Der), İslam davası için canını veren şehitleri anmak için ‘Şubat ayı şehadet ayı’ isimli bir etkinlik düzenledi. 

Programa gelen misafirler, İlim-Der yetkilileri tarafından girişte karşılanıp gülsuyu ikramında bulunuldu. 

Yoğun bir katılımın olduğu görülen programda, yapılan konuşmalar ve seslendirilen ilahiler sırasında,  duygulu  anlar yaşandığı gözlendi. 

Kur’an-i Kerim tilavetiyle başlayan program, Şubat ayında Hakk’a yürüyen şehitlerin hayatını anlatan kısa  bir  sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

Programda bir konuşma yapan  Eğitimci Veysel Sonkaya, Kur`an-i Kerim`de geçen şehit ve şehadet ile ilgili ayetler ışığında, şehadetin önemine değinerek, Şubat ayında vuku bulan  şehadetlere  vurgu yaptı. 

Şehadet çok karlı bir ticarettir
Sonkaya konuşmasında, “Şehitler arşın gölgesinde gölgelenecekler. Şehadet öyle bir lütuftur ki, Allah Resulü (sav) ‘Uhud savaşında şehit olan kardeşlerimizi Allah(cc) onları yeşil kuşların karnına koymuştur. Şehitler cennet nehirlerinde dolaşarak istedikleri meyvelerden yerler.’ hadisini söyleyerek şehadetin Allah katında, ne kadar değerli olduğunu dile getirdi. 

Konuşmasında, “Kendimizi Kur’an düsturu ve nuruyla beslememiz lazım.” diyen  Sonkaya, “Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır, ‘İşte bu Kur’an ona tutunan için bir hidayet kaynağıdır, bir yol göstericidir. İman edip amel işleyenler için müjde verir. Şüphesiz onlar için büyük ecirler vardır.’ İşte bizler de  her zaman bu minvalde gayret göstereceğiz. Şehit olmak erkek adamların işidir. Zira Allah (cc), yine Kur`an-ı Kerim’de, ‘Müminlerden öyle erkek adamlar vardır ki Allah ile yapmış oldukları o ahide sadakat göstermişler. Bazıları o adağını yerine getirip şehit olmuştur. Bazıları da şehit olmayı beklemektedirler.’ Dolayısıyla  kendimizi şehadete hazırlamamız gerekir. Bilelim ki,  Şehadet her isteyene nasip olmaz. Ancak, Cenab-ı Allah, yolunda canla başla çalışan kullarından, seçtiği kişilere şehadeti nasip eder.” şeklinde konuştu. 

İlahi ve ezgilerle devam eden program, Davut Altındağ’ın yaptığı dua ile son buldu.  (Fikret Kavgalı-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir