• DOLAR 32.457
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2449.59
  • ...
İşkur`dan öğrencilere seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Bitlis İl Müdürlüğü, `Mesleki Bilgi ve Danışmanlık Hizmetleri` kapsamında okullarda bilgilendirme seminerleri düzenliyor. 

Bitlis Said-i Nursi Erkek İmam Hatip Lisesi`nde düzenlenen seminerde konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, her yıl okullara gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında bu tür eğitimleri verdiklerini söyledi. 

Öğrencilerin geleceği için çalışma yürüttüklerini belirten Aslan, sözlerinin devamında, “Okullara gerçekleştirdiğimiz ziyaretler kapsamında iş ve mesleki danışmanlarımız tarafından öğrencilere yönelik iş arama becerileri, özgeçmiş hazırlama ve beden dili kullanma gibi bilgiler aktarılıyor. 

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğümüz planlamaya göre bu yıl İŞ-KUR iş ve meslek danışmanları tarafından il ve ilçelerde 49 okulda 2 bin 966 öğrenciye seminer verilecek. Seminerlerde danışmanlarımıza okuldaki rehber öğretmenler de destek olacaklar. 

Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan iş ve meslek danışmalarının kendi portföylerinde kayıtlı okullarda iletişim halinde olacaklar. Okullarımızdan talep gelmesi halinde iş ve meslek danışmanları tarafından bu okullara meslek tanıtımı ile ilgili doküman sağlanacak ve meslek danışmanlığı hizmetlerine devam edilecektir” şeklinde konuştu. 

Daha sonra Aslan, seminere katılan öğrencilere iş bulma ve meslek edinme konusunda açıklamalarda bulundu.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir