• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`den Suriye`ye Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl Temsilciliği tarafından Suriye halkı için toplanan yardımlar yola çıktı. Suriyeli savaş mağdurlarına ulaştırılacak bu yardım malzemeleri,  iHH’nın Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki yardım bürosu aracılığıyla Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçirildikten sonra Suriye içindeki yardım sahiplerine ulaştırılacak. 

Konu hakkında açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili, “Suriye`de 3 yılı aşkın süredir yaşanan felaketin, açlığın ölümlerin hepsinin şahidiyiz. Özellikle son dönemlerde insanların kedi köpek eti yiyerek hayatta kalmaya gayret gösterdiği ama bunu bile bulamayıp, artık açlıktan öldükleri bir dönemi yaşıyoruz. Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede, İHH İnsani Yardım Vakfı, mağduriyetlerin başladığı gününden beri yardım çalışmaları yürütüyor. Yardımda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” dedi. 

Yardımların içeriğini de açıklayan Gili, Yardım TIR’larında; 5 ton dayanıklı ekmek, 8 ton un, 303 kilo pirinç ve yağ,  3 ton bulgur ve makarna, 86 kilo şeker, 182 kilo zeytin, 57 koli bebek bisküvisi, 153 paket bebek bezi, 240 adet konserve, 30 adet battaniye, 344 kilo nohut ve mercimek, 200 koli giyim eşyası, 187 kilo salça, 85 kilo çay, 72 kilo bal, 156 adet bebek maması, 377 koli kek ve bisküvi, 6 koli hazır çorba, 102 kilo helva, 20 koli kahvaltılık, 40 kilo maya, 300 kilo baklava unu, 60 paket pirinç unundan oluşan malzemelerin bulunduğunu ifade etti. 

Yardımların Suriyeli sığınmacılara bir an önce ulaştırılmasını istediklerini ifade eden Gili, bu ülkedeki aç ve susuz yetimlerin yaralarına merhem olmak için bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir