• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...

BATMAN - Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında, Sason’da çiftçiler tarafından yoğun talep gören Modern Çilek Bahçesi  Kurulumu Projeleri’ne bir yenisi daha eklendi. 

Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarafından  yürütülen  Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi (DBSKP) kapsamında yürütülen projede; yüzde 70 hibe katkılı “Çilek Sektörü Hibe Programı” değerlendirme süreci tamamlandı. 

Yapılan incelemelerden sonra şartlara uygunluk gösteren 143  çiftçi hibe almaya hak kazandı. Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende  çiftçiler ile  Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında “Hibe Sözleşmeleri” imzalandı.  

Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklaada, proje uygulama süreci sonucunda özellikle Sason ve köylerindeki yaklaşık  300 dekar modern çilek bahçelerine   ilave olarak  750 Dekar daha bahçe kurulacağı ve bununla birlikte 5 Adet Sedde Yapma ve Malç Naylonu serme makinesi de  Proje kapsamında  verileceği belirtildi. 

İmza töreninde bir konuşma yapan İl Müdürü Ömer Tercan; “Emektar çiftçilerimizle burada tekrar buluşmaktan kıvanç duyuyorum. Çilek Sektörü Hibe Programı çerçevesinde projeleri uygun görülüp sözleşme imzalayan çiftçilerimizi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki çiftçilerimiz hem kendi ekonomilerine hem de Batman ekonomisine önemli katkılar sağlayacaklardır. En iyi çilek yetiştirme tekniklerine göre tarımı yapılacak çileklerin ekilmesiyle Batman çileğe doyacak, reçeli yapılacak, dondurması bile yapılacak. Bu da sizin gibi değerli çiftçilerimiz sayesinde olacak. Bundan dolayı daha bol, verimli ve bereketli ürünler yetiştirmeniz dileğiyle hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)