• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
`Eğitim meselesi yap-boz tahtası haline geldi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Aktif  Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mehmet Faruk Bulut, Hükümet tarafından TBMM`ye sunulan "Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. 

Bulut, yaptığı açıklamada, eğitimin milli bir mesele olarak ele alınıp değerlendirmesi gerekirken eğitim meselesinin yap-boz tahtası haline geldiğini belirtti. 

Dershanelerin dönüştürülmesine karşı çıkan öğretmenlerin MEB tarafından cezalandırılabilecekleri endişesini taşıdıklarını söyleyen Bulut, “MEB’in yaptığı sözlü sınavlardaki keyfi uygulamaların tartışıldığı bir dönemde MEB bünyesinde istihdam edilecek dershane öğretmenlerinin sözlü sınava tabi tutulacak olmaları, keyfi uygulamaların artarak devam edeceği, dershanelerin zorla dönüştürülmelerine karşı çıkan kurumlarda çalışan öğretmenlerin MEB tarafından cezalandırılabilecekleri endişesini arttırmaktadır.” ifadelerini kullandı. 

Bulut, açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Dönüşüme tabi olan kurumların öğrencilerine yapılacak devlet desteğinin net olarak ifade edilmemiş olması sistemin sürdürebilirliğini tartışılır hale getirmektedir. Kaldı ki yıllardır devlet okullarının temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli olan ödeneği göndermeyen bakanlığın dönüşüm programına tabi kurumların öğrencilerine devlet desteğini hangi kaynaktan sunacağı merak konusudur.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir