• DOLAR 32.551
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2433.519
  • ...
`Vergi öz kaynakların kullanımıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Defterdarı Mecit Özdemir, 25.Vergi haftası kapsamında Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Cemiyet binasında saat 11.00`de gerçekleşen ziyarete Batman İl Defterdarı Mecit Özdemir, Vergi Dairesi Müdürü Yusuf İpekçi, Gelir Müdürü Pınar İnegöl, Milli Emlak Müdürü Hakan Özsüer, Defterdar Yardımcısı Durmuş Ali Doğan ve Personel Müdürü Metin Ulusoy’dan oluşan heyeti, Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkan Uğur Kapuci ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Ziyarette Batman`daki vergi mükellefleri, vergi alacakları ve vergi hakkındaki çalışmalar konuşuldu. 

İlk sözü alan Uğur Kapuci, vergi haftasını kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi. Kapuci, Defterdar Özdemir ve heyetinin Vergi Haftası’nda basını ziyaret etmelerinin önemli olduğunu belirterek teşekkür etti. 

Batman İl Defterdarı: Mecit Özdemir de, 25 Vergi Haftası’nı kutladıklarını belirterek, “Mükelleflerimiz bizim için velinimettir. Onlar varsa biz de varız ve onlara hizmet için buradayız. Sürekli olarak basınla diyalog halinde olmak istiyoruz ve olan sorunları çözmek istiyoruz” dedi. 

Defterdar Özdemir devamla, verginin öz kaynakların kullanımı olduğunu dile getirerek, “Vergi paylaşmaktır. Toplumlarda güzellikler paylaşmakla ortaya çıkar. Kendi ayaklarımız üzerinde durmamız lazım bunun için vergiler önemelidir. Vergimizi verdiğimizde yapılan eserlerde bizimde katkımız var diyebiliriz.” şeklinde konuştu. 

Yeni yatırımcılarla ilgili soru üzerine Defterdar Özdemir, “Yeni yatırımcılara kanunlar çerçevesinde her türlü yardımı yapmaya hazırız. Hazine olarak yer tahsisi yapıyoruz. Talep halinde toplum yararı olduğundan yer gösterme ve işlemlerin hızlanması konusunda hertürlü yardımı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Defterdar Özdemir son olarak, Batman’ın Türkiye sıralamasında 2013 yılında tahsilat artış hızında 16. sıraya, tahakkuk artış hızında 8. sıraya yükseldiğini söyledi. (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir