• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Silopi'de mahalle halkının biber gazı isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK – Silopi’nin Barbaros Mahallesi’nde sık sık yaşanan olaylara  vatandaşlar adeta isyan etti.

 

Barbaros Mahallesi sakinleri dün gece sokaklara döküldü. Mahalle halkı gençlik merkezinin yerinin değiştirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Göstericiler tarafından sürekli olarak hedef haline gelen Gençlik Merkezine yapılan saldırılara polisin gaz bombaları ile müdahale etmesinden şikayetçi olan mahalle sakinleri evlerinden çıkamadıklarını ve camiye ibadet için gidemediklerini belirtti. Gaz kapsüllerini toplayarak masanın üzerine bırakan vatandaşlar mahalleye huzur gelmesini istiyor.

 

Mahalle sakinlerinden Mehmet Erdem, “6 aydır mahallemizde olağanüstü hal uygulanıyor. Yani biz geceleri misafirliğe çıkamıyoruz. Hastamız oluyor çıkamıyoruz. Abluka altındayız. Buradaki okula karşı çıkanlar var. Panzerler de burada bekliyor. Gelip araçları taşlıyorlar. Poliste gaz bombası atıyor. Bu mahallede 500 kişi yaşıyor. Bu 500 kişi mağdur oluyor. Devletten rica ediyoruz. Ya bu okulu buradan kaldırsın yada panzerler burada beklemesin.” diye konuştu.

 

Yılmaz Kunur adlı mahalle sakini , “Ne gece nede gündüz huzurumuz yoktur. Okulu başka yere taşısınlar. Savcılıktan kaymakamlıktan rica ediyoruz.”dedi.

 

Mahalle sakinlerinden Nimet Tursun  “Kamu kuruluşlarına sesleniyoruz. Sayın Valimiz, Kaymakamız bu işi halletsin. Çocuklarımızın psikoloji bozuldu. Gece uykularından uyanınca deli gibi oluyor. ‘Amanda biber geliyor’ kaçıyorlar. Yataktan kalkıyorlar. Deli olmuşlar. Lütfen buna bir çare bulsunlar.”diye konuştu.

 

Zeynep Uca adlı kadın ise “Çocuklarımız ölümle tehdit altında kalıyor. Çocuğum biber gazı nedeniyle baygınlık geçirdi. Oğlumun sırtına isabet etti. Az kalsın ölüyordu. Bu dershanenin kaldırılmasını istiyoruz. Bizde hayat kalmadı.” dedi.

 

Astım hastası olan hastalarda biber gazına sınırlama getirilmesini istedi.

(Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir