• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Eğitimcilerden MEB Yasa Tasarısı`na tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Maliye binası önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen’e bağlı eğitimciler, TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edilen Milli Eğitim Yasa Tasarısı’na tepki gösterdiler. 

Grup, “MEB çek elini yakamdan”, “Paralel dediniz, Paraları yediniz”, “Terazinin eşit tarttığı bir ülke istiyoruz” yazılı dövizler ile yasa tasarısına tepki gösterdi.  

Milli Eğitim Yasa Tasarısı’nın TBMM’den geçtiğine değinen Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Tuvabil Akıncı, bu yasanın yürürlüğe girmesi durumunda 4 yılını tamamlayan müdür, müdür yardımcısı, şube müdürü, milli eğitim müdürlerinin görevlerine son verileceğini öne sürdü. 

Bu yasanın sadece yöneticilerin mağduriyeti ile kalmayıp dershaneleri de ortadan kaldıracağını ifade eden Akıncı, şöyle devam etti: “Dershanelerde çalışan öğretmen, personel mağdur edilecektir. 320 bin öğretmenin atama beklediğini hesaba katarsak durumun vahameti bir kez daha ortaya çıkmıştır.” dedi.

Tayin korkusu, görevden alma korkusu yaşamadan uyanmak istediklerini belirten Akıncı, ülke geleceğinin şekillendiği Milli Eğitim’in siyalaşmasını istemediklerini belirtti.  

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir