• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Nükleer Santrale karşı yürüyüşün startı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Tabipler Odasına bağlı  doktorların öncülüğünde başlatılan Nükleer Santrale karşı yürüyüşün startı verildi. NGS Nükleer Santral Bilgilendirme Merkezi önünde toplanan grup ellerinde,  'Alo Fatih bunlar nükleere karşı çıkıyorlar', 'Nükleersiz dünya', 'Keşke dememek için bu gün harekete geçin' yazılı dövizler taşıdı.

 

Grup adına açıklamada bulunan Mersin Tabipler Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, nükleerin her türlü canlıya karşı zararlı olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.

Kırıcı şöyle  konuşu: “Dünya Sağlık Örgütü'nün, Uluslararası Kanser Enstitüsü'nün, Dünya Kanser Araştırma Enstitüsü'nün rapor olarak sunduğu başta çocuklar olmak üzere kan kanserlerinin, meme, tiroit ve akciğer kanserlerinin arttığını rapor olarak sundukları, çocuklarda zeka geriliği, genetik bozukluklar, psikolojik davranışlarda intihara giden eğilimler yarattığını bilimsel olarak bildiğimiz görüşümüzü paylaşıyoruz. Yetişkinlerde ömrün kısalması ve psikolojik davranış bozukluğu yarattığı, saydığım bilimsel örgütler tarafından ispatlanmış. Mersin hekimleri olarak şimdiye kadar meydanlarda seslendirdiklerimizi, Akkuyu'ya kadar gidecek olan yürüyüş ile başlatıyoruz"

Basın açıklamasını okuyan Dr. Ful Uğurhan da yapılan yürüyüşün ileride keşke dememek için yapıldığını aktardı.

Yapılan konuşmaların ardından pazar günü Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin önünde son bulacak olan yürüyüşün startı verildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir