• DOLAR 32.514
  • EURO 34.732
  • ALTIN 2401.813
  • ...
Batman Üniversitesi Teknokent kuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü  ile Batman Üniversitesi işbirliği kapsamında eğitim programı üniversite konferans salonunda düzenlendi.

 

Programa Batman ve Batman dışından iş adamları üniversite öğrencileri ve akademisyenler ile idari personel katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş Batman Üniversitesi ile Batman Sanayiciliğin geliştirilmesi amacıyla 7 bin metrekarelik alana Teknokent kurulacağını söyledi.

 

Durmuş, bu amaç için Türkiye’de sayılı bölümlerden olan Petrol Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Elektronik Bölümlerinin açıldığını belirtti.

 

Ayrıca bu bölümlerde doktora programlarının da açıldığını ve böylece Batman Üniversitesinden başka üniversitelere doçent kadrosunda öğretim elemanı kazandırılacağını ifade eden Durmuş, "Üniversiteye İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduk. Bu kapsamda üniversitemiz ile  sanayiyi birleştirme ve Batman’ın gelişimine katkıyı bilimsel adımlarla sağlayacağız. Tespitlere ve gerekli çalışmalara başlandı. Sevgili öğrenciler, eğer gelecekte kendi işinize sahip olmak istiyorsanız  sadece fikrinizi beyan ederek bu projeler sayesinde 100 bin TL kazana bilirsiniz." dedi.

 

Program, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Uzman Yrd. Turgut Deveci’nin sunumuyla devam etti. Deveci, Ar-Ge ve Tekno Girişimin istatistik bilgilerini, kimlerin bu projeleri hazırlayabileceğini ve bütçenin nasıl hazırlanacağını anlattı.

 

Program Gökmen Ataş’ın  Tübitak TEYDEB,Ar-Ge ve Yenilik Destek Programı başlıklı sunumuyla devam etti. Ataş Ar-Ge’nin nasıl işlediğini, proje bütçelerinin nasıl oluştuğunu yıllara ve şehirlere göre proje için ayrılan paranın yüzde olarak kaçını hangi illerin aldığının istatistiğine yer vererek projelerin neye göre ve nasıl değerlendirileceğine dikkat çekti.

 

Program sonunda Prof. Dr. Aydın Durmuş, katılımcılara Batman Üniversitesini tanıtan hediyeler verdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir