• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
"Torunlarım bana süper babaanne diyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - BUMEP’le bilgisayar kullanmayı öğrenen kursiyerin kimi internette derslerine yardımcı olunca torunları için ‘süper babaanne’, kimi ise umutsuz ev kadını iken umutlu iş kadını oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı 10 otobüsle mahallelerde ev hanımlarına yönelik olarak düzenlenen ücretsiz mobil eğitim projesini tamamlayan 2 bin 73 kursiyer daha sertifikalarına kavuştu.

 

Annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmelerini hedef alan proje kapsamında 10’ar bilgisayarla donatılan 5 otobüs sayısı 10’a çıkarılırken, mahalle mahalle dolaşarak verilen bilgisayar eğitimini başarıyla tamamlayan 2 bin 73 kursiyer, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, belediyecilik hizmetlerinin altyapı, yol yapımı gibi işlerden ibaret olmadığını kaydetti.

 

Bursa’nın değerlerine, tarihine sahip çıkan bireylerin yetiştirilmesi amacıyla her türlü sosyal projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Geleceğimize yön verecek olan çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmesi için annelerimize büyük görevler düşüyor. Bilgi teknolojilerinin bu kadar geliştiği günümüzde annelerin de donanımlı olması zorunluluk haline geldi. Bu hizmetin en önemli özelliği de kursların mahallelerde verilmesi. Çünkü ev hanımları başka bölgelerdeki kurslara katılma imkanı bulamıyorlar. Bu proje ile bilgiyi onların mahallelerine kadar götürdük. Bilgisayar kullanmayı öğrenen anneler, hem çocuklarının eğitimine katkı sağlayacak, hem de internetin zararlarına karşı çocuklarını daha iyi koruyabilecek” dedi.

 

Elmasbahçeler mahallesinde verilen kurslara katılan 59 yaşındaki 4 torun sahibi Sevim Ceyhan, “Bu proje ile kendimize güvenimi arttı. Artık sıkıntıya girmeden, kimseye ihtiyaç duymadan internet üzerinden hastane randevularımı alabiliyorum. Faturalarımı ödeyebiliyorum. Hatta artık torunlarımın derslerine bile yardımcı alabiliyorum. Bilmediklerimi internetten öğrenip, torunlarıma anlatıyorum. Artık onlar bana süper babaanne diyor.” şeklinde konuştu.

 

Kurslara Piremir mahallesinde katılan 3 çocuk annesi Selma Orun ise bilgisayar öğrenmenin kendisi için bir hayal olduğunu belirterek, “Ama bir gün baktım ki kapımın önünde BUMEP otobüsü var. Hemen kurslara katıldık. Bu benim için sadece bilgisayar öğrenmekten ibaret değildi. Bu kurslar sayesinde özgüvenim arttı. Umutsuz ev kadını iken, umutlu iş kadını oldum. Tek dileğim bu kursların daha da yaygınlaşması ve ev hanımlarına yeni iş imkanları sağlanmasıdır” dedi.


Törenin sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kursiyerlere sertifikalarını verdi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir