• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
israil, Gazze`ye kara harekatı peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil Başbakan yardımcılarından Silvan Şalom, "Gazze Şeridi`nden devam eden roket ve havan saldırıları karşısında, hükümet olarak Gazze`ye bir kara operasyonu ihtimalini de gözardı etmediklerini" söyledi.

Ber Şeva`da yaralanan israilliler`i ziyaret eden Şalom, güneydeki yaklaşık 1 milyon israilli`nin sürekli roket saldırıları altında yaşaması gibi bir duruma katlanmalarının mümkün olmadığını belirterek, "Bu saldırılara karşılık vermemiz gerek ve bir kara operasyonu olasılığını da gözardı etmiyoruz" dedi.

Gazze Şeridi boyunca, Filistinliler de İsrail`in yeni bir kara operasyonu düzenleyebileceği korkusunu dile getiriyorlar.

israil ordu sözcüsü, Gazze`den İsrail`e bugün 22 roket atıldığını belirtti. israil uçakları ise öğleden sonra bölgenin kuzeyinde Hamas`a ait bir askeri tesisi bombaladı.

Filistinli kaynaklar, atılan iki füzenin 3`ü çocuk 7 kişinin yaralanmasına neden olduğunu, patlamanın Gazze kentinden de hissedildiğini belirttiler.



Bu arada israil Ordu Sözcülüğü de saldırıyı doğruladı ve israil uçaklarının roket saldırılarına bölgenin kuzeyinde ve güneyindeki alanları bombalayarak karşılık verdiğini duyurdu.



Ordu sözcülüğü, Gazze Şeridi ile israil arasındaki Erez sınır kapısının da açıldığını ve 50 kadar Gazzeli`nin tedavi için İsrail`e giriş yaptıklarını belirtirken, ayrıca Kerem Şalom geçişi de bir kaç saatliğine açılarak, bölgeye 263 kamyon dolusu ihtiyaç maddeleri gönderildiğini bildirdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir