• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Muharrem Taş`ın ölümünde 2 kişi kusurlu bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Sağlık Bakanlığı, Van`da Muharrem Taş`ın ölümüyle ilgili yapılan soruşturma neticesinde Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli bir acil tıp teknisyeni (ATT) ile 112 hekiminin görev kusuru bulunduğunu açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Van`ın Gürpınar İlçesi Yalınca köyü Çeli mezrasında hayatını kaybeden Muharrem Taş’ın ölümüyle ilgili Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile yapılan soruşturmanın sonuçlandığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığının  açıklamasında şu ifadelere yer aldı;

“Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli bir acil tıp teknisyeni ile 112 hekiminin görev kusuru bulunduğu anlaşıldığından, ilgili kişiler hakkında gerekli disiplin cezalarının verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine karar verilmiştir. Ayrıca, konuyla ilgili Jandarma Karakolu ile İl Özel İdare Şantiye görevlileri hakkında gerekli incelemenin yapılması için raporun bir örneği Van Valiliğine gönderilmiştir.”

Hatırlanacağı üzere Şubat ayının başlarında Van`ın Gürpınar İlçesi Yalınca Köyü Çeli mezrasında 1,5 yaşındaki Muharrem Taş, gece saatlerinde rahatsızlanarak hayatını kaybetmişti. Taş’ın cesedinin bir torbanın içine konularak babasının sırtında köye getirilme görüntülerinin ortaya çıkması üzerine Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Van Valiliği  olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir