• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Altın Fiyatı Fırladı, Dolandırıcılar Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altının ONS fiyatının son birkaç aydır rekor üzerine rekor kırması, dolandırıcıları da iştahlandırdı. Parasını altına yatırmak isteyen vatandaşları hedef seçen dolandırıcılar, değeri düşük ya da sahte altını değerinin altında bir fiyatta gerçek altınmış gibi satmaya çalışıyor.

Dünya altın piyasasında altının ONS fiyatının dakika dakika yükseldiği ve rekor üstüne rekor kırdığı bu dönemde durumu fırsat bilen dolandırıcılar, vatandaş ve sarrafları kandırmak için fırsat kollamaya başladı.

Konya`da sarraflık yapan Mehmet Kuşdemir, altının fiyatındaki rekor artışların vatandaşların parasını dolandırmak isteyen dolandırıcıların iştahını açtığını belirterek, "Özellikle harman ya da biriktirdiği parasını altına çevirmek isteyen ya da bayram sonrası düğün yapacak vatandaşları hedef seçen dolandırıcılar, altın suyuna batırılmış ya da ayarı düşük altınları piyasa fiyatının altında satıyormuş gibi vatandaşları kandırıyor. Altının gerçek ya da sahte olduğunu anlamayan vatandaşlar ise bozdurmak için bize getirdiklerinde büyük şok yaşıyor. Altın fiyatlarının çok arttığı bu dönemde vatandaşlarımız ve sarraf, bu tür dolandırıcılara karşı daha dikkatti olmalı ve sırf birkaç kuruş kâr edeceğim diye paralarını bu tür insanlara kaptırmamalı" dedi.

BİZ BİLE ANLAYAMIYORUZ

Gerçek altınla sahte ya da ayarı düşük altın arasındaki farkın çok zor anlaşıldığını da dile getiren Kuşdemir, "Vatandaşlarımız, gerçek altınla sahte arasındaki farkı anlayamazlar. Sarrafın bile bazen anlamadığı oluyor. Gerçek ile sahte arasındaki farkı en iyi kuyumcular anlıyor. Birkaç işleme tabi tutulan altının gerçek, sahte ya da ayarı düşük olduğu belli oluyor. Bu nedenle altın alacak vatandaşlarımız, bilmedikleri yer ve insanlardan asla altın almasınlar. Dolandırıcıların vaad ettiği düşük fiyata aldanmasınlar. Eğer aldıkları altından şüpheleniyorlarsa mutlaka bir kuyumcuya getirip gösterin" şeklinde konuştu.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir