• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...
Mazlum-Der `e Bir Destek de Din-Bir-Sen`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Din-Bir-Sen Batman il Başkanı Mehmet nezir AKKUŞ yaptığı açıklamada, Mazlum-Der`in başlatmış olduğu kuran eğitiminde yaş sınırının kaldırılmasına destek verdi. Kur`an eğitimine yaş sınırlaması getirilmesinin Anayasa`nın 24. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine açıkça aykırı olduğunu söyleyen Akkuş,Kur`an Kurslarının, İHL ve İlahiyat Fakülteleri gibi yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

 

Din-Bir-Sen Batman İl Başkanı Akkuş, Kur`an öğretiminin önüne konulan engelin ibadet ve eğitim hakkı gibi temel hakların çiğnenmesi olduğunu, yapılan uygulamanın pedagojik anlamda erken yaşta başlanan eğitiminin kalıcı olması ve öğrenmeyi kolaylaştırması açısından yanlış bir uygulama olduğunu ifade etti.

 

Akkuş açıklamasını şöyle sürdürdü, "Yeni kuşakların yeterli derecede din eğitimi almamaları toplumda ki suç işleme oranlarının artmasında etkili olmuştur. Öyle ki günümüzde işlenen adi vakaların temelinde yetersiz din eğitimi yatmaktadır. Manzara toplumsal dokuyu ve ahlaki yapıyı tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır. Bu durumun giderilebilmesi için tarihi birikimimizden de yararlanarak daha düzenli, bilimsel, demokratik esaslara bağlı, pedagojik gerçekleri dikkate alan bir eğitim anlayışının geliştirilmesi kaçınılmazdır. Aksi bir yaklaşım toplumu içinden çıkılmaz buhranlara sürükleyecektir"

M. Salih Özcan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir