• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Şahadet ölümsüzlüğe giden yoldur`-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Hani İrşad-Der, Şahadet ayı münasebetiyle bir program düzenledi. “ŞahadetÖlümsüzlüğe Giden Yoldur’’ adlı programda Şubat ayında katledilen Müslümanlar anıldı. 

Dernek binasında düzenlenen programda konuşan Hani İrşad Der üyesi Nihat Çam, şehitliğin İslam’da en büyük mertebelerden biri olduğunu söyledi. Çam,  “Şehitlerin Allah katında kadirleri ve kıymetleri pek yücedir.”ifadelerini kullandı. 

Ahrette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğunu belirten Çam, “Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir.Rabbimiz şehitlere özel ikramlarda bulunur. Hadisi Şerifte, şehide verilen altı mükâfat şu şekilde sayılmaktadır:  Kanı ilk aktığı anda günahları affolunur. O anda cennetteki güzelyerini görür. Kıyametin dehşetinden emin olur. Kıyamet günü, dünya ve içindekilerden daha değerli incilerle yapılmış olan bir taç başına konur.  Kendisine yetmiş iki huri verilir. Akrabalarından yetmiş kişiye şefaat eder. Şehit kanıyla Allah’ın huzuruna gider. Rengi kan rengi, kokusu misk kokusudur,  buyurmuştur.” dedi.

Program Hani İrşad-Der ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra yapılan dua ile son buldu.

(Ahmet Akyıldırım-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir